Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Köttbollar på kyckling med coleslaw och het, grön majo serverat på rågbröd

by Anette Rosvall 2021/02/19
written by Anette Rosvall 2021/02/19
746

Vare sig du är ute på picknick, sitter på en brunch eller har dansat hela natten och behöver en redig vickning så sitter en riktigt smarrig köttbullsmacka alltid som en smäck. Den här är lite annorlunda för den görs på kryddig kycklingfärs. Serveras med en krispig, stingig coleslaw med grön majo på rågbröd jag lägger desstuom lite härlig syrad rödlök på toppen.

Köttbullarna får en söt-stingig smak som passar härligt till en ljus lager, Saison eller någon annan smaskig dryck med fruktighet. Här kommer först dryckestipsen sedan liten längre ner hittar du receptet.

  • Anosteké Saison #11326
  • Björk #11288
  • Maglehem n:o 4 #11575

Köttbollar på kyckling med coleslaw och het, grön majo på rågbröd

Det här behöver du:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära, riven
6 msk jordnötssmör med crunch
500 gram kycklingfärs
1 ägg
2 tsk sambal oelek
1 tsk currypulver
salt och svartpeppar

Smör och olja till stekning

Krispig coleslaw
400 gram vitkål
1 majrova, skalad och grovt riven
1 stort syrligt äpple
1 dl koriander, hackad
1 dl mynta, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 lime, skal och juice
6 msk vitvinsvinäger
en skvätt flytande honung
6 msk majonnäs
0,5 dl olja
en liten näve hackade rostade jordnötter
salt och peppar

Grön majo
1 äggula
4 msk vitvinsvinäger
en liten näve mixad färsk koriander (du bestämmer hur smakrik du vill ha din majo)
en knivsudd fransk senap
2 msk limesaft
salt och peppar
3-5 dl neutral olja (utan smak tex solros-, majs-, eller matolja)

Gör så här:

Gör köttbollarna så här: Riv lök och vitlök, sedan är det bara att blanda ihop lökrivet med alla övriga ingredienser. Låt smeten stå kallt en liten stund, och rulla sedan köttbullar som du steker dem fina och gyllene i smör och olja. 

Till servering behöver du även ett par skivor mörkt bröd. Lägg sedan köttbollarna ovanpå krispig coleslaw, och toppa till sist med den gröna majon.

Krispig Coleslaw gör du på detta vis: Börja med att riva rödkålen och majrovan sedan blandar du ihop resten av ingredienserna till en dressing, smaka av med salt och peppar .  Blanda ihop allting och låt sedan salladen stå ett tag för att smakerna skall gifta sig. Smaka av igen och njut.

Se till att alla ingredienser är rumstempererade innan du börjar! Rör ihop vinäger, citronsaft, senap och vispa sedan det fluffigt tillsammans med äggulan. Lägg en disktrasa under din bunke och vispa nu ordentligt medan du låter oljan i en fin stråle åka ner i äggvispet. Vispa, vispa och vispa tills du får precis den tjocklek du vill på din majonäs. När du är nöjd smaksätter du den med salt, mixad koriander, peppar och eventuellt några droppar limesaft.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Idag fyller bästisen jämt och jag firar med hennes favorit – Budapestbakelsen
next post
En underbar middagsutmaning gjorde kålpuddingen smaskigt vegetarisk.

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt