Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

En underbar middagsutmaning gjorde kålpuddingen smaskigt vegetarisk.

by Anette Rosvall 2021/02/20
written by Anette Rosvall 2021/02/20
1,1K

Jag har på ett alldeles underbart sätt blivit adopterad av ett kompisgäng. De har känt varandra länge och har en tradition som jag nu också är en del av. Igår kväll var det min tur att hålla i värdskapet för den efterlängtade måndagsmiddagen. Vi träffas nämligen på den tråkigaste dagen på hela veckan och bjuder varandra på middag som alltid måste innehålla kål på något sätt. Jag hade bestämt mig för att göra en vegetarisk kålpudding, det var ett lyckat beslut. Jag serverade den med ett brynt örtsmör, picklade lingon och kokt potatis. Du hittar receptet här nedanför!

Vegetarisk kålpudding med brynt örtsmör, picklade lingon och kokt potatis

Det här behöver du:

1 litet rödkålshuvud
1 liten rotselleri
4 st stora gula lökar
3-6 vitlöksklyftor
200 gram valfri svamp
2 ägg

1 knippe bladpersilja
125 gram smör, smält och brynt
2 vitlöksklyftor
25 gram parmesan
en skvätt dragonvinäger
salt & svartpeppar

1-2-3 lag 2 dl
2 rödlökar
200 gram lingon
(ev extra socker)
salt och peppar

Gör så här:

Börja med att koka en 1-2-3 lag och när sockret smält lägger du i lingonen och rödlöken och ställer alltsammans åt sidan medan du fixar resten.

Skala och skär rotselleri, vitlök, svamp och lök i mindre bitar. Bräsera i pannan tills allt fått fin yta och är lätt karamelliserat. Ställ åt sidan och låt det svalna en smula innan du fortsätter med kålen.

Skär kålen i tunna skivor och fräs i smör tills den blir mjuk. Smaksätt både kål och svamp- och rotsellerirörorna med salt och svartpeppar. Rör ner ägget i rotselleriröran.

Nu är det dags att lägga ihop i en fyrkantig ugnsform. Börja med kål fortsätt med roselleriröran och sedan kål osv. Sista lagret ska vara kål. Klutta smör överst och låt gå i ugnen 175 grader i 45 minuter eller tills puddingen är mjuk men fast.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Köttbollar på kyckling med coleslaw och het, grön majo serverat på rågbröd
next post
Supersmarrig laxrilette med vacker rosa syrad lök på smörfrasigt bröd.

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt