Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

En underbar middagsutmaning gjorde kålpuddingen smaskigt vegetarisk.

by Anette Rosvall 2021/02/20
written by Anette Rosvall 2021/02/20
Skriv ut receptet
2,2K

Jag har på ett alldeles underbart sätt blivit adopterad av ett kompisgäng. De har känt varandra länge och har en tradition som jag nu också är en del av. Igår kväll var det min tur att hålla i värdskapet för den efterlängtade måndagsmiddagen. Vi träffas nämligen på den tråkigaste dagen på hela veckan och bjuder varandra på middag som alltid måste innehålla kål på något sätt. Jag hade bestämt mig för att göra en vegetarisk kålpudding, det var ett lyckat beslut. Jag serverade den med ett brynt örtsmör, picklade lingon och kokt potatis. Du hittar receptet här nedanför!

Vegetarisk kålpudding med brynt örtsmör, picklade lingon och kokt potatis

Det här behöver du:

1 litet rödkålshuvud
1 liten rotselleri
4 st stora gula lökar
3-6 vitlöksklyftor
200 gram valfri svamp
2 ägg

1 knippe bladpersilja
125 gram smör, smält och brynt
2 vitlöksklyftor
25 gram parmesan
en skvätt dragonvinäger
salt & svartpeppar

1-2-3 lag 2 dl
2 rödlökar
200 gram lingon
(ev extra socker)
salt och peppar

Gör så här:

Börja med att koka en 1-2-3 lag och när sockret smält lägger du i lingonen och rödlöken och ställer alltsammans åt sidan medan du fixar resten.

Skala och skär rotselleri, vitlök, svamp och lök i mindre bitar. Bräsera i pannan tills allt fått fin yta och är lätt karamelliserat. Ställ åt sidan och låt det svalna en smula innan du fortsätter med kålen.

Skär kålen i tunna skivor och fräs i smör tills den blir mjuk. Smaksätt både kål och svamp- och rotsellerirörorna med salt och svartpeppar. Rör ner ägget i rotselleriröran.

Nu är det dags att lägga ihop i en fyrkantig ugnsform. Börja med kål fortsätt med roselleriröran och sedan kål osv. Sista lagret ska vara kål. Klutta smör överst och låt gå i ugnen 175 grader i 45 minuter eller tills puddingen är mjuk men fast.

0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Köttbollar på kyckling med coleslaw och het, grön majo serverat på rågbröd
Nästa inlägg
Supersmarrig laxrilette med vacker rosa syrad lök på smörfrasigt bröd.

Du borde verkligen prova det här också!

En variant på en favorit. Tonfisk med Nduja…

2025/07/16

Några av mina sommarfavoriter!

2025/07/14

Smarriga tillbehör till grillat! Olika sorters potatis!

2025/07/10

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En variant på en favorit. Tonfisk med Nduja…

    2025/07/16
  • Några av mina sommarfavoriter!

    2025/07/14
  • Smarriga tillbehör till grillat! Olika sorters potatis!

    2025/07/10
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!