Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Börjar tipsa om restauranger och vinbarer nu. Den första ligger i Saltsjöbaden.

by Anette Rosvall 2021/06/22
written by Anette Rosvall 2021/06/22
1,4K

Min syster sa till mig häromdagen att jag borde tipsa om restauranger, vinbarer och fik här på min hemsida. Eftersom jag alltid får frågan så kan jag ju lika gärna lägga upp svaren här. Så TaDa! Jubileum för min guide till goda, mysiga, bra, härliga och trevliga lokaler som jag gillar. Den första ligger i Saltsjöbaden!

Grand Hotel Saltsjöbadens - Nedre Verandan

Grand Hotel Saltsjöbadens - Nedre Verandan

Hotellvägen 2, 133 35 Saltsjöbaden
https://grandsaltsjobaden.se/

Till sommaren 2021 är Grand Hotel Saltsjöbadens nya terrass Nedre Verandan äntligen klar. Terrassen bjuder på storslagen vy över den glittrande Baggensfjärden och när man sitter där känns det som om man är vid medelhavet. Jag provade den fyra somriga cocktails med Freixenet Prosecco D.O.C Organic som bas. Drinkarna går under namnen Grand Monte Carlo, Mr. Wallenberg, Solsidan Spritz och Virgin Berry. Drinkarna är framtagna av Grand Hotel Saltsjöbadens barchef Sam March.

Anette Rosvall
  • Utsikten
    10
  • Miljön
    8
  • Maten
    7
  • Drycken
    6
The Goods
  • Miljön är ljuvlig ett sätt att åka till Franska rivieran utan att flyga. Jag som älskar hav anser att utsikten fenomenal. Drinkarna var fräscha och läskande vid tillfället åt jag en fräsch Sallad Nicoise men det fanns mycket annat gott att välja bland. Nästa gång tror jag att jag ska prova Smörgåstårtan med tryffelmajonnäs.
  • Tips är att ta med sig badkläder och ta ett dopp efter maten.
The Bads
  • Lite långt att åka och trixigt på sommaren när Saltsjöbanan renoveras då blir det busstrafik på vissa sträckor.
7.8 3.875 5
Average Score
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Rosvalls Romantiska jordgubbsmarmelad och lite annat blommigt.
Nästa inlägg
Gillar man vin, öl och rejäl mat. Då går man till Bar Central!

Du borde verkligen prova det här också!

Jess Murphy från Kai bjöd på godsaker från...

2023/06/27

Hasselbacken på Djurgården – är väl värt ett...

2023/05/06

En brunch med alla mina pinglor gjorde min...

2022/03/17

Carpaccio på zucchini, födelsedagsfirande och ett restaurangtips.

2021/10/04

Bykrogen Burs en charmig och rufsig trädgårdsservering på...

2021/07/05

Gillar man vin, öl och rejäl mat. Då...

2021/06/27

Res med vinet och hitta spännande drycker från...

2021/02/28

Estonia eller Estland… vårt sjungande matglada grannland med...

2020/03/29

Äventyr i Alba med tryffelhundar, pasta & vin.

2019/11/27

Portugal och det vita vinet

2019/11/16

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt