Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Panzanella = En av de italienska smarta salladerna.

by Anette Rosvall 2021/06/19
written by Anette Rosvall 2021/06/19
1,6K

Panzanella är en av de italienska klassiska salladerna. Men det bästa med den är att den inte bara är god utan även fiffigt. För du blir som i en handvändning av med gammalt torrt bröd du råkar hemma. Den går att äta exakt som den är, som en mycket smarrig vegetariskt rätt. Men den fungerar också att servera som tillbehör till både fisk, kött och fågel för den som är på det humöret. Just det här receptet är så klart gjord på mitt lilla vis. Jag har lagt till o-ortodoxa ingredienser som som grillade nektariner och inlagda paprikor – bara för att jag kan. Jag dricker gärna Riesling till!

Panzanellasallad med grillad nektarin och mozzarella/burrata

Portioner: 5

Det här behöver du:

Salladen
5 gula nektariner
400 gram tomater (olika färg och form)
150 gram säsongen spröda gröna blad
300 gram dagsgammalt surdegsbröd
Mozzarella eller burrata (cirka 600 gram)
1 burk grillad paprika (200 gr)
0,5 kruka färsk basilika (de finaste bladet)
0,5 kruka färsk mynta (de finaste bladet)
olivolja
flingsalt och peppar

Dressing
0,5 kruka färsk basilika (stjälkarna fungerar)
0,5 kruka färsk mynta (stjälkarna fungerar)
0,5 dl olivolja
saften och kärnorna från tomaterna
saft och zest från en eko-citron
1 liten näve rostade solrosfrön
salt och peppar (eventuellt lite socker, beroende på hur syrliga tomaterna är)

Gör så här:

Börja med att skära tomaterna itu, ta bort kärnorna och lägg dem i en separat skål. Låt tomaterna hänga i en sil över samma skål så att det mesta av vätskan rinner bort. Mixa sedan saft av tomat, saft och zest av citron med resten av ingredienserna till dressingen och ställ den åt sidan ett tag.

Lägg upp salladsbladen på ett fint fat, lägg också dit de dela kärnfria tomaterna i lite mindre bitar. På med den grillade paprikan och burratan. Nu ska nektarinerna och brödet grillas eller stekas för lite fin yta. Dela nektarinerna och ta bort kärnan, pensla dem med lite olja och lägg dem på en het grill. Dra brödet i mindre bitar och lägg även dessa på grillen eller i stekpannan. När frukt och bröd fått lite snygg yta och är varma så strö dessa över salladen. Avsluta med de fina örtbladen, salt peppar och så allra sist dressingen.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Tänk va bra! även i år fyller min syster år samma helg som Chenin day.
next post
Nya tips i tidningen TARA – sådant som passar till vegetariska grillrätter.

You may also like

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10
  • Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

    2023/03/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt