Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Från fruktigt till fylligt, de vita vinerna kommer i många olika varianter. Här är några goda tips

by Anette Rosvall 2021/07/25
written by Anette Rosvall 2021/07/25
623

Jag är om jag ska erkänna det mest förtjust i vitt vin. Tycker om fräschören och den höga syran som oftast balanseras av en härlig fruktighet. Här nedanför hittar ni några godingar som jag öppnat den senaste tiden. Från fräscht, lätt och fruktigt till fylligt med rondör för de vita vinerna kommer i många olika varianter. Här är några goda tips:

På bilden här ovanför ser ni Susana Balbos Signature Barrel Fermented Torrontés #92644 ett vitt vin som doftar blommigt och fruktigt med toner av fläder och krusbär. Paletten bjuder på lite mera tryck. En vaniljton från faten, lime och honung och en fin hög syra. Jag drack den till laxsushi och det smakade finfint!

Från en av mina favorit Crus Montmains kommer Domaine Laroches Chablis Premier Cru Les Montmains #96146 Man kan göra som jag och glatt öppna flaskan direkt. Då hittar man en frisk, ljuvlig dryck med hög syra och finfin mineralitet. Även toner av gröna äpplen, vit persika och färska örter. Men jag tror att man skulle kunna spara vinet en bra stund och då får en mogen rondör som sällskap.

Till min rökta flundra med dillmajonäs, smörslungad färskpotatis och underbar vällagad sparris, drack jag ett alldeles utmärkt vardagsvin Dr L Riesling #7218 som med sin flörtiga, ungdomliga sötfruktiga smak av päron, lime och honung balanseras av en härlig och hög syra.

Jag vänder mig ofta till Portugals vita viner, prisvärda, välgjorda och smakrika. En favorit som jag ofta rycker med mig från hyllorna på bolaget är Soalheiro Granit #73450 som bjuder på smak och doft av honungsmelon, gula päron och en härlig mineraliet som av solvarm granit.

  • Laroche Montmains #96146
  • Dr L Riesling #7218
  • Soalheiro Granit #73450
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Har nu förstått storheten med smashed burgers men även friterad kapris!
Nästa inlägg
Pasta på kylskåpsrens och funderingar över datum på livsmedel.

Du borde verkligen prova det här också!

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Dags för kräftor, och alla goda tillbehör!

2023/09/01

Är det dags för sommarens sista aperol?

2023/08/26

Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

2023/08/19

Picklad pumpa och gnocchi i ljummen sallad

2023/08/09

Sesamstekta lax- och krabbollar med stingiga nudlar.

2023/07/14

Anettes bästa fisksoppa och så glöm regeln rött...

2023/07/12

Gör en asiatisk biffsallad på dina grillade rester.

2023/07/09

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt