Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Har du gjort smaksatt socker? Det är plättlätt, vad väntar du på?

by Anette Rosvall 2021/12/04
written by Anette Rosvall 2021/12/04
Skriv ut receptet
1,3K

Har du gjort smaksatt socker? Det är plättlätt, på bilden ser du rosensocker. Du tar vanligt ekologiskt socker och blandar med torkade rosenblad. Eller så fyller du på med godsaker som resterna av dina vaniljstänger, kanelstång eller lite saffran. Allt blir liksom gott och smakfullt, och väldigt vackert! Nu till jul brukar jag göra ett julsocker som är smaksatt med alla julens kryddor. Prova du också!

Smaksatt socker (vanilj, ros, saffran, kanel...)

Det här behöver du:

Till 5 dl strösocker

Ros
Bladen från 3-5 ekologiska rosor

Vanilj
1 eller flera använda vaniljstänger

Citrus
skalet från 1 eller flera citrusfrukter (ju fler du har i desto starkare smak)

Julsocker
1 kanelstång
1 stjärnanis
2 stycken kryddnejlikor
2 kardemummakapslar
2 nypor saffran

Gör så här:

Gör så här:
Ros: Tag bladen av rosen och lägg ner dem i en glas burk med knäpplock. Ner med sockret, skaka och stäng locket så att smakerna gosar till sig lite. (fungerar med lavendel och andra doftande kryddor också)

Vanilj: Lägg de använda och urskrapade vaniljstängerna i en glasburk med knäpplock. Fyll på med strösocker. Låt stå och gosa till sig. Mixa om du vill eller använd som strö för att få extra smak i t ex bakverk.

Citrus: riv skalet från dina citrusfrukter och häll ned zesten i sockret. Blanda och låt stå och gosa till sig.

Jul: Lägg ner alla kryddor i sockret, låt stå och gosa till sig innan du mixar det till fint. Supergott att ha på din julgröt eller i bakverk där du behöver lite skön julsmak.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Ni borde verkligen prova min ljuvliga tomat- och saffransmarmelad!
Nästa inlägg
Sticker ut näsan och hyllar min egen saffranspannkaka

Du borde verkligen prova det här också!

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt