Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Sticker ut näsan och hyllar min egen saffranspannkaka

by Anette Rosvall 2021/12/06
written by Anette Rosvall 2021/12/06
Skriv ut receptet
5,8K

Att sticka ut sin näsa och säga att man faktiskt gör den allra bästa saffranspannkakan kanske är en smula dumdristigt. Iallafall när man i sin bekantskap har minst några stycken riktiga Gotlänningar som säkert har släktingar som både bakat och ätit sagda kaka sedan barnsben Men ibland skriver och pratar innan jag tänker….

Nåväl jag tycker iallafall att min är väldigt god, och till saken hör att jag fått den via en väninna från en gammal gotländsk dam. Den gotländska damen från Rute hävdar bestämt att en riktig saffranspannkaka ska innehålla 14 ingredienser. Sju ifrån ön och sju utifrån. Så här kommer alltså den BÄSTA saffranspannkakan!

Anettes Saffranspannkaka

Det här behöver du:

3 dl rundkornigt ris
6 dl vatten
10 dl mjölk
2 msk socker
6 dl vispgrädde
200 g sötmandel
2 tsk salt
6 msk honung
4 förp saffran
3 bittermandel
4 msk smör
2 tsk kardemumma, stött
2 krm kanel
6 ägg

Gör så här:

Börja med att koka grötriset i vattnet i 5 minuter. Tillsätt sedan mjölken och låt koka i ytterligare 5 minuter. Nu ska sockret och grädde ner i kastrullen och hela härligheten koka i ytterligare 10 minuter.

Rör sedan ned skållad och hackad mandel, salt, honung, stött saffran, riven bittermandel, smör, kanel och kardemumma i den lösa gröten. Vispa upp äggen och blanda ner i alltihopa. Häll din gröt i smord långpanna. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter. Servera med salmbärssylt eller hallonsylt och vispad grädde

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/



0 comment 2 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Har du gjort smaksatt socker? Det är plättlätt, vad väntar du på?
Nästa inlägg
Glögginkokta och karamelliserade kvitten

Du borde verkligen prova det här också!

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt