Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Sticker ut näsan och hyllar min egen saffranspannkaka

by Anette Rosvall 2021/12/06
written by Anette Rosvall 2021/12/06
5,2K

Att sticka ut sin näsa och säga att man faktiskt gör den allra bästa saffranspannkakan kanske är en smula dumdristigt. Iallafall när man i sin bekantskap har minst några stycken riktiga Gotlänningar som säkert har släktingar som både bakat och ätit sagda kaka sedan barnsben Men ibland skriver och pratar innan jag tänker….

Nåväl jag tycker iallafall att min är väldigt god, och till saken hör att jag fått den via en väninna från en gammal gotländsk dam. Den gotländska damen från Rute hävdar bestämt att en riktig saffranspannkaka ska innehålla 14 ingredienser. Sju ifrån ön och sju utifrån. Så här kommer alltså den BÄSTA saffranspannkakan!

Anettes Saffranspannkaka

Det här behöver du:

3 dl rundkornigt ris
6 dl vatten
10 dl mjölk
2 msk socker
6 dl vispgrädde
200 g sötmandel
2 tsk salt
6 msk honung
4 förp saffran
3 bittermandel
4 msk smör
2 tsk kardemumma, stött
2 krm kanel
6 ägg

Gör så här:

Börja med att koka grötriset i vattnet i 5 minuter. Tillsätt sedan mjölken och låt koka i ytterligare 5 minuter. Nu ska sockret och grädde ner i kastrullen och hela härligheten koka i ytterligare 10 minuter.

Rör sedan ned skållad och hackad mandel, salt, honung, stött saffran, riven bittermandel, smör, kanel och kardemumma i den lösa gröten. Vispa upp äggen och blanda ner i alltihopa. Häll din gröt i smord långpanna. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter. Servera med salmbärssylt eller hallonsylt och vispad grädde

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/



0 comment 2 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Har du gjort smaksatt socker? Det är plättlätt, vad väntar du på?
next post
Glögginkokta och karamelliserade kvitten

You may also like

Du måste prova att baka Monikas limpa!

2023/04/01

Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad...

2023/03/31

Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans...

2023/03/29

Riesling kommer i massor av olika färger och...

2023/03/27

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/26

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Du måste prova att baka Monikas limpa!

    2023/04/01
  • Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad och ett smackedäng rödpang

    2023/03/31
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans Pascha i påsk.

    2023/03/29
  • Riesling kommer i massor av olika färger och smaker.

    2023/03/27

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt