Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Kaninernas kladdiga kaka med morot och frosting från himmelen.

by Anette Rosvall 2022/02/03
written by Anette Rosvall 2022/02/03
1,4K

Idag är det morotskakans dag. Så medan du väntar på semmeldagen kan du njuta av ett annat smarrigt bakverk. Kaninernas kladdiga kaka med morot. Den är smarrig, saftig, småkladdig och toppas av en riktigt smarrig frosting. Själv är jag helt övertygad om att kakan faktiskt är lite nyttig också i vilket fall som helst är den är alldeles underbar!

Kaninernas kladdiga morotskaka med toppen topping

Det här behöver du:

2 ½ dl matolja
3 ½ dl socker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
½ tsk salt
1 tsk riven muskot

Glasyr
450 g philadelfiaost
6 msk mjukt osaltat smör
1 ½ tsk vaniljsocker
12 dl florsocker (Ja, du läste rätt!)
rivet skal från en apelsin

mannagryn att bröa formen med

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader och plocka sedan fram en form med löstagbar kant som du smörjer och bröar med mannagryn. Rör ihop olja och socker. Pytsa sedan i de rivna morötterna och sedan ett ägg i taget. I en annan skål blandar du ihop alla torra ingredienser innan du vänder ned dem i smeten. Ner med smeten i formen och skjutsa in den i den nedre delen ugnen. Grädda kakan i ca 40 minuter!

Nu gör du glasyren. Elvispa ihop osten och smöret till en fluffig smet. Smaka avmed vaniljsocker och vevar runt lite till. Sedan vispar du metodiskt ner florsockret pö om pö. Till sist får även apelsinskalet hoppa ner i blandningen. Låt nu glasyren vila övertäckt i kylskåpet i ett par timmar. När morotskakan är klar och har svalnat brer du glasyren över härligheten och sedan är det bara att fika helt enkelt.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig ingefärssmak.
next post
Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda – älskvärt gott

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt