Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Kaninernas kladdiga kaka med morot och frosting från himmelen.

by Anette Rosvall 2022/02/03
written by Anette Rosvall 2022/02/03
Skriv ut receptet
1,6K

Idag är det morotskakans dag. Så medan du väntar på semmeldagen kan du njuta av ett annat smarrigt bakverk. Kaninernas kladdiga kaka med morot. Den är smarrig, saftig, småkladdig och toppas av en riktigt smarrig frosting. Själv är jag helt övertygad om att kakan faktiskt är lite nyttig också i vilket fall som helst är den är alldeles underbar!

Kaninernas kladdiga morotskaka med toppen topping

Det här behöver du:

2 ½ dl matolja
3 ½ dl socker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
½ tsk salt
1 tsk riven muskot

Glasyr
450 g philadelfiaost
6 msk mjukt osaltat smör
1 ½ tsk vaniljsocker
12 dl florsocker (Ja, du läste rätt!)
rivet skal från en apelsin

mannagryn att bröa formen med

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader och plocka sedan fram en form med löstagbar kant som du smörjer och bröar med mannagryn. Rör ihop olja och socker. Pytsa sedan i de rivna morötterna och sedan ett ägg i taget. I en annan skål blandar du ihop alla torra ingredienser innan du vänder ned dem i smeten. Ner med smeten i formen och skjutsa in den i den nedre delen ugnen. Grädda kakan i ca 40 minuter!

Nu gör du glasyren. Elvispa ihop osten och smöret till en fluffig smet. Smaka avmed vaniljsocker och vevar runt lite till. Sedan vispar du metodiskt ner florsockret pö om pö. Till sist får även apelsinskalet hoppa ner i blandningen. Låt nu glasyren vila övertäckt i kylskåpet i ett par timmar. När morotskakan är klar och har svalnat brer du glasyren över härligheten och sedan är det bara att fika helt enkelt.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig ingefärssmak.
Nästa inlägg
Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda – älskvärt gott

Du borde verkligen prova det här också!

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt