Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Storleken är inte allt, att fira med småflaskor är också kalas.

by Anette Rosvall 2022/02/14
written by Anette Rosvall 2022/02/14
1,7K

Det finns de som tror att storleken alltid har betydelse. Så är inte fallet för att fira med småflaskor är också kalas. Ni vet ju att jag är mycket för att fira, jag menar vem gillar inte ett stort och bombastiskt party? Men vet du ibland kan det vara helt magiskt att tänka helt tvärtom. Att sätta guldkant på en helt vanligt, lite grå och småtråkig dag mitt i veckan kan vara tusen gånger viktigare än superkalaset på helgen. Men när alla bestyr är gjorda en vardagskväll, speciellt så här på vintern så räcker det oftast med ETT glas bubbel innan man sommar med gam-nacke i soffan. Så idag tänkte jag ge dig tips på små flaskor med god och lyxig champagne. Jag tycker ju att champagne är något av det godaste som finns. Det är mixen av frukten som oftast består av äpplen, citron och ibland lite skön grapefrukt. Den långa tiden på jästfällning ger också en härlig ton av bröd, kex eller brioche. Och så den där underbara nästan havssalta mineraliteten. Allt sånt och lite till hittar du i de här tre små flaskorna.

Palmer & Co Brut
Nr 7372
Louis Roederer Collection 242
Nr 7602
Laurent Perrier La Cuvée Brut Nr 7877

0 comments 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Blinier med löjrom & smetana
Nästa inlägg
AnnaAntonias hotshot Hotaretto – med amaretto, kaffe och vispad grädde

Du borde verkligen prova det här också!

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Sardiner, ansjovis och boquerones – Små fiskar med...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!