Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Blir glad när bananerna blir bruna

by Anette Rosvall 2022/03/15
written by Anette Rosvall 2022/03/15
Skriv ut receptet
1,6K

Ibland kan jag låta bananerna ligga framme med flit för att de ska bli bruna. Då kan jag nämligen göra mina bananpannkakor. Mixar dem med lite av varje steker dem och blir nöjd, glad och lycklig. De är lagom söta och man blir skönt mätt. Man kan också toppa dem med exakt vad som helst. Ikväll la jag på en riktigt smarrig apelsinsallad med chili plus en klick creme fraiche. Jag äter dessa till frukost, brunch lunch eller kvällsmat lite beroende på smak och tycke.

Bananpannkakor

Det här behöver du:

4 mogna bananer
4 ägg
2 dl mjölk eller grädde
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 gram smält smör
en nypa salt
en nypa socker
en nypa av den smaksättning du vill ha (jag valde nymalen kardemumma)

Gör så här:

Mosa bananerna i en skål, och vispa ner resterande ingredienser till en klumpfri smet. Låt smeten sätta sig i 10 minuter medan du smälter smöret. Vispa ner det och stek sedan dina pannkakor så stora du vill ha dem och servera med frukt, nötter, sylt, honung, keso eller färska bär. Du väljer!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
PI-dagen bjuder paj, Bannanoffee paj
Nästa inlägg
En brunch med alla mina pinglor gjorde min dag.

Du borde verkligen prova det här också!

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Sardiner, ansjovis och boquerones – Små fiskar med...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!