Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Getostgratinerad Borsjst

by Anette Rosvall 2022/03/21
written by Anette Rosvall 2022/03/21
Skriv ut receptet
kokbok, billig fest, rödbetssoppa, getost, soppa
1,5K

Borsjtj är ett stökigt namn men satan i gatan vad gott det är. Soppan är som en liten fest i sig själv och vem har sagt att man måste servera dyraste köttet, med fläskiga, lyxiga tillbehör bara för att man ska bjuda på middag?! Nej vet du va! hellre lite billigare mat så att det räcker till fler. Både fler vänner och fler gånger. Det blir ju liksom en riktig win-win!

Så ta och bjud på denna lilla goding. Dina vänner kommer att känna av din kärlek trots att receptet är enkelt och råvarorna relativt billiga. Dessutom kommer du kunna koppla av under middagen, du kan förbereda allt och slipper stå att svettas och stressa precis innan gästerna kommer. Så vad väntar du på?

Getostgratinerad Borsjst

Portioner: 6

Det här behöver du:

cirka 1/2 kilo råa rödbetor
4 st potatisar
2 st morötter
200 gram rotselleri
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
en klick smör
4 msk vodka
4 msk rödvinsvinäger
4 msk grönsaksfond
salt och svartpeppar

Servera med
6 skivor chèvre
honung
valnötter
Fint hackad persilja

Gör så här:

Skala och skär rotsaker och lök i fina bitar. Fräs dem en stund i smör i en stor kastrull, häll sedan på vodkan och låt alkoholen vaporisera. Sedan ska vatten, vinäger och fond ner i kastrullen. Låt sedan soppan koka tills rotsakerna är mjuka men med tuggmotstond. Tiden är lite beroende lite på hur stora bitar du har men räkna med cirka 20-30 minuter. Smaka av med salt, peppar och vinäger.

Häll upp soppan, lägg på en bit chèvre på varje tallrik, gratinera osten, häll på honung och valnötter, strö över persilja och servera! 

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Sverige är självförsörjande på tre livsmedel. Spannmål, morötter och socker!
Nästa inlägg
Jag tar över en vinbar!

Du borde verkligen prova det här också!

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt