Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning.

by Anette Rosvall 2022/06/26
written by Anette Rosvall 2022/06/26
592

I år fick jag i uppdrag att göra efterrätten till midsommar. Det var en bit att åka så jag tänkte att det skulle vara smidigt men samtidigt gott. Så jag meckade ihop en frasigt pajskal med lagom söt jordgubbsfyllning och citrondoftande cheesecaketäcke. Den här pajen är ganska lätt att göra och går att servera både ljummen och helt kall. Jag pudrade härligheten med florsocker och serverade med extra jordgubbar och vispad grädde. Tror nog att den var uppskattad!

Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning

Det här behöver du:

Pajdeg
150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
en nypa salt
1 ekologiskt ägg

Jordgubbsfyllning
en ask jordgubbar, rensade och skivade i tunnare skivor
ev några nypor socker

Cheesecaketopping
2 ägg
1 dl strösocker
skal och saft från 1 citron
200 gram philadelfiaost
2 dl creme fraiche

Till servering
ev extra jordgubbar
vispad grädde
florsocker

Gör så här:

Nyp ihop alla ingredienser utom ägget till en grynig massa. Vänd ner ägget och fös ihop till en degboll. Platta ut till en rundel, plasta in och låt ligga i kylen i minst 30 minuter.

Kavla rundeln tunn och så pass stor så att den gott och väl täcker pajformen (Jag använde en som var cirka 22 cm i diameter) tryck till kanterna och nagga den i botten. Låt den gå i 15 minuter i 185 grader.

Under tiden rensar och skivar du dina jordgubbar och vispar ihop alla ingredienser till cheesecakefyllningen.

När pajbotten är färdiggräddat och dessutom har svalnat en smula lägger du de skivade jordgubbarna i botten och häller sedan cheesecakefyllningen över alltsammans. Låt sedan gå i 185 grader i cirka 45 minuter eller tills fyllningen har satt sig. Låt svalna helt eller servera ljummen.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2
next post
Det komplexa landet i väster fyller år. Jag tipsar om artiklar om hållbar vinodling plus goda amerikanska recept.

You may also like

Du måste prova att baka Monikas limpa!

2023/04/01

Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad...

2023/03/31

Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans...

2023/03/29

Riesling kommer i massor av olika färger och...

2023/03/27

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/26

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Du måste prova att baka Monikas limpa!

    2023/04/01
  • Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad och ett smackedäng rödpang

    2023/03/31
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans Pascha i påsk.

    2023/03/29
  • Riesling kommer i massor av olika färger och smaker.

    2023/03/27

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt