Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Rosenkål eller brysselkål namnet spelar ingen roll för denna pasta är väldigt god!

by Anette Rosvall 2022/09/12
written by Anette Rosvall 2022/09/12
1,5K

Visst är det så att kärt barn har många namn? Så vare sig du säger rosenkål eller brysselkål så kan jag lova att denna pasta är väldans god! Jag tillhör de som älskar de små gröna huvudena och vill gärna att ni skall göra det också. Så du som är lite skeptisk bör faktiskt prova denna pasta, den är smarrig, jag lovar! Rätten är ett bra sätt att få en bättre relation med brysselkålen som ibland kan upplevas som lite besk och ogin. Men när den får sällskap av krämig grädde, söt karamelliserad lök, friskt citronskal och salt parmesan, ja då blir det så där mysigt, mumsigt och härligt som en riktigt skönt förhållande.

Pasta med rosenkål och karamelliserad lök

Portioner: 2

Det här behöver du:

1 vitlöksklyftor, fint hackade
1 liten gul lök fint strimlad
100 gram färsk brysselkål, rensade och skurna i halvor
1 dl grädde
zest från en halv citron
massor av svartpeppar
salt
250 gram linguine
2 rejäla nävar grovt riven parmesan

Gör så här:

Ta fram din stora stekpanna, ner med en klick smör och en skvätt olja. När smöret tystnat ska vitlök, lök och brysselkål ner i värmen och få färg. När snittsidan på brysselkålen är gyllenbrun och löken doftar sött och gott, sänker du värmen till låg och häller på grädden. Koka nu även upp en kastrull med saltat vatten och koka pastan enligt beskrivningen på paketet.

I stekpannan ska grädden puttra långsamt tills den kokat ner och blivit tjock och god. Nu borde även pastan vara färdig. Häll av vattnet - men spar lite av pasta vatten - lägg nu ner pastan i stekpannan och blanda ordentligt behöver du mera vätska så häll lite pastavatten i taget. Se till att pasta blir kletig av såsen, när du är nöjd river du över citronskal samt parmesan och serverar.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Tjohoo! Jag lyfter minst ett kylt cocktailglas till skål ikväll för det är visst min namnsdag.
next post
Upp-och-ner-vänd vild kålpudding, rödlöksmarmelad med tranbär och sky

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt