Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans Pascha i påsk.

by Anette Rosvall 2023/03/29
written by Anette Rosvall 2023/03/29
Skriv ut receptet
1,4K

Min svärmorsa var en hejjare på att baka småkakor. Syltkakorna och kolasnitten var perfekt symetriska och alldeles, alldeles underbart goda. Hon lagade klassisk husmanskost i klass med Werner Vöglie. Men så hade hon ett ess i rockärmen och det var pascha. En lite annorlunda dessert med ursprung från Ryssland och Finland. Den har lite av en ”aquierd taste” som engelsmännen säger. Det betyder att den kanske inte passar alla. Den är sträv, syrlig och söt på samma gång. Har ni inte ätit den så är mitt tips att ni provar den genast. Gärna till påsk för det var då vi fick smaka den. Nu är hon tyvärr i salig åminnelse och bakar säkert småkakor någon helt annanstans. Lättast gör du pashan i en pashaform (finns att köpa på nätet), men du kan också använda en filtertratt klädd med kaffefilter.

Svärmors pascha

Det här behöver du:

2 äggulor
3 dl socker
100 g smör
100 g smetana
750 g kvarg
1 dl russin
0,5 dl mandel, skalad
0,5 dl suckat

Servera med konserverad och färsk frukt som t ex aprikoser, persikor, ananas och apelsinklyftor.

Gör så här:

Börja med att smälta smöret, vispa samman äggulor och socker. Tillsätt smör, smetana och kvarg och rör ihop. Hacka russinen, suckaten och mandeln och rör ner i kvargblandningen. Häll upp smeten i en paschaform eller i en filtertratt med kaffefilter. Ställ kallt och låt rinna av i minst ett dygn. Stjälp sedan upp på ett fat och dekorera med frukt, nötter och annat smarrigt.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Riesling kommer i massor av olika färger och smaker.
Nästa inlägg
Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

Du borde verkligen prova det här också!

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt