Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Den lenaste soppan du kan tänka dig görs på blomkål.

by Anette Rosvall 2023/05/29
written by Anette Rosvall 2023/05/29
Skriv ut receptet
1,1K

Den är vit som snö, len som siden och mjuk för gommen. Men för att inte bli mesig så toppar jag den med stekt bacon (går att byta ut mot brödkrutonger) små fina kuber av saftigt päron och persilja. Som en extra liten tippetoppgrej så smular jag även lite ädelost över alltsammans. Tro mig det blir billig lyx en vanlig vardag! Receptet räcker till 4 stora portioner eller till 6 förrättstallrikar

Blomkålspure med krispigt bacon, päron och ädelost

Det här behöver du:

Blomkålspuré
1 styck blomkålshuvud (cirka 400 gr)
4 vitlöksklyftor
1,5 dl torrt vin eller vit vermouth
vatten
3 dl mjölk
en skvätt olja
en klick smör
salt och peppar

Till servering
1 äpple i fina bitar
100 gram ädelost
125 gram knaperstekt bacon
Du kan även byta ut fläsket mot knaperstekta brödkrutonger om du är på det humöret.

Gör så här:

Soppan gör du så här: Skala och hacka alla grönsaker och löken. Tag fram en stor kastrull, ner med smör och olja och låt den bli het, fräs sedan allt tills det får en liten brynt yta. Ner med vinet och låt alkoholen fräsa bort. Fyll upp med vatten tills det täcker ingredienserna och låt allt koka mjukt. Sila bort vattnet men spar det! Mixa till en slät puré och häll ner den igen i kastrullen. I med mjölken och späd sedan med kokvattnet tills soppan har den konstisens du vill ha. Krydda med salt, vitpeppar och lite rivet citronskal. Servera gärna med lite gott bröd så du får upp varenda liten droppe av soppan.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
The only pain i need is Cham-pajn – men Pet Nat funkar också ibland!
Nästa inlägg
Kvinnlig färgring och rosa bubblor!

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt