Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Två födelsedagar, ett bröllop och en tjurrusning

by Anette Rosvall 2023/06/30
written by Anette Rosvall 2023/06/30
Skriv ut receptet
976

Vilket avslut på juni. Först fyller min kille år, dagen efter är det min tur och som om inte det var nog gifter sig min bästa kompis dagen därpå. Det blir liksom fest flera dagar i rad och kalaset slutar med en snäll tjurrusning. Japp för i Camargue där denna tre-eniga episka fest håller rum är nötdjuren upphöjda och får bara springa av sig en smula. Detta måste ju ändå firas med en vacker, magnifik söt smörgåstårta. Ja! och självklart rosa bubbel i magnumflaska! Du får såklart recept och tips här nedanför och du även om du inte har så mycket att fira så är en sommarkväll värd både tårta och mousserande vin så det så!

Louis RoedererRosé #77226
Rotari Rosé #7701
Gosset Grand Rosé brut #7405

Det här behöver du:

Brioche
Här har jag valt att använda Gustav Mabrouks recept. Det är både kanonbra och faktiskt ganska enkelt att göra. Ni hittar det på denna länk. Gör en limpa enligt beskrivningen längst ner i receptet.

Berry butter
250 gram smör
0,5 dl socker
150 gram valfria bär (lätt mosade)

Kristyr
2 msk hallonsaft (eller annan röd saft)
1 dl florsocker
några droppar citronsaft

Garnering
färska bär (valfria)
florsocker
ätbara blommor

Gör så här:

När du är färdig med din brioche är det dags att göra övriga ingredienser till din rosa skapelse. Först fyllningen, använder du frysta bär ska de vara avrunna och tinade, vispa först ihop smör och socker fluffigt och blanda sedan ner bären, fortsätt vispa tills ditt smör blir rosafärgat av bären.

När din brioche är färdigbakad och fortfarande ljummen delar du den försiktigt på längden. Sedan brer du över ett bra lager berry butter som gärna får smälta lite lätt ner i det ljumna brödet. Fyll på med färska bär och sedan på med locket som du dekorerar så mycket du vill och kan. Med kristyr, bär, florsocker och vackra blommor. Vill du så serverar du detta till en lite sötare och rosa champagne.

Smaklig spis och hipp hipp hurraaaaa!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Jess Murphy från Kai bjöd på godsaker från Irland på Dryck vinbar.
Nästa inlägg
Vad säger du när jag säger cheesecake med vit choklad och blåbär?

Du borde verkligen prova det här också!

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Sardiner, ansjovis och boquerones – Små fiskar med...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!