Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Två födelsedagar, ett bröllop och en tjurrusning

by Anette Rosvall 2023/06/30
written by Anette Rosvall 2023/06/30
Skriv ut receptet
292

Vilket avslut på juni. Först fyller min kille år, dagen efter är det min tur och som om inte det var nog gifter sig min bästa kompis dagen därpå. Det blir liksom fest flera dagar i rad och kalaset slutar med en snäll tjurrusning. Japp för i Camargue där denna tre-eniga episka fest håller rum är nötdjuren upphöjda och får bara springa av sig en smula. Detta måste ju ändå firas med en vacker, magnifik söt smörgåstårta. Ja! och självklart rosa bubbel i magnumflaska! Du får såklart recept och tips här nedanför och du även om du inte har så mycket att fira så är en sommarkväll värd både tårta och mousserande vin så det så!

Louis RoedererRosé #77226
Rotari Rosé #7701
Gosset Grand Rosé brut #7405

Det här behöver du:

Brioche
Här har jag valt att använda Gustav Mabrouks recept. Det är både kanonbra och faktiskt ganska enkelt att göra. Ni hittar det på denna länk. Gör en limpa enligt beskrivningen längst ner i receptet.

Berry butter
250 gram smör
0,5 dl socker
150 gram valfria bär (lätt mosade)

Kristyr
2 msk hallonsaft (eller annan röd saft)
1 dl florsocker
några droppar citronsaft

Garnering
färska bär (valfria)
florsocker
ätbara blommor

Gör så här:

När du är färdig med din brioche är det dags att göra övriga ingredienser till din rosa skapelse. Först fyllningen, använder du frysta bär ska de vara avrunna och tinade, vispa först ihop smör och socker fluffigt och blanda sedan ner bären, fortsätt vispa tills ditt smör blir rosafärgat av bären.

När din brioche är färdigbakad och fortfarande ljummen delar du den försiktigt på längden. Sedan brer du över ett bra lager berry butter som gärna får smälta lite lätt ner i det ljumna brödet. Fyll på med färska bär och sedan på med locket som du dekorerar så mycket du vill och kan. Med kristyr, bär, florsocker och vackra blommor. Vill du så serverar du detta till en lite sötare och rosa champagne.

Smaklig spis och hipp hipp hurraaaaa!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Jess Murphy från Kai bjöd på godsaker från Irland på Dryck vinbar.
Nästa inlägg
Vad säger du när jag säger cheesecake med vit choklad och blåbär?

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt