Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Anettes bästa fisksoppa och så glöm regeln rött till kött och vitt till fisk. Allt är en fråga om balans och smak.

by Anette Rosvall 2023/07/12
written by Anette Rosvall 2023/07/12
Skriv ut receptet
2,2K

Min värsta och bästa kritiker är nog min familj, de är kritiska på ett mycket kreativt sätt. Sällan helt nöjd och ofta med en bra åsikt som gör att jag kan utveckla mina recept till att bli lite bättre och lite godare. Den här soppan fick jag inte ett ont ord om, de åt, åt och hummade av lycka, sa flera gånger under middagen att det här var den godaste fisksoppa de någonsin ätit. Så här får ni receptet på denna min godaste fisksoppa, ja enligt familjen alltså.

Vintips kommer får ni så klart också…. Fisksoppan har både fänkål och ouzo som ingredienser, det tycker jag att man gärna kan plocka upp i drycken man väljer (och JA! man kan dricka rött vin till fisk, på samma sätt som det går finfint att dricka vitt till fisk, allt beror på balans och smakbild) Här hittar ni ett rött, frisk elegant vin med ung frukt där man tydligt känner inslag av röda bär och jordiga aromer. Sedan såklart det självklara valet till den rätten en smörig men ändå syrarik Mersault. Avrundat och nyanserat vin med inslag av rostat bröd, mogen citrusfrukt, smörighet, örter och härligt integrerat ekfat med grapesyra i avslutet. . Båda vinerna från Bourgogne ett favoritområde.

Beaujolais Villages
Combe aux Jacques
#53092
Meursault Ropiteau
SB# 5360




Anettes allra godaste fisksoppa

Det här behöver du:

en klick smör, och lite olja
1 stor gul lök, hackad
1 purjolök skivad
2 vitlöksklytor, hackade
1 tsk tomatpuré
1 kuvert saffran
några matskedar hummerfond
ev en skvätt ouzo
2 dl vitt vin
5 dl vatten
2 dl passerad tomat
1 fiskbuljongtärning
7-10 små potatisar i bitar
2,5 dl creme fraiche
300 gram vit fiskfilé
några frysta gröna musslor
några nävar räkor
ev lite vatten att späda med

Gör så här:

Smält smör och olja och fräs lök, purjolök, vitlök, tomatpuré och saffran tills löken är mjuk (lukta på det, finns det något som luktar godare än just de här fyra ingredienserna som fräser i smör och olja) Häll på vinet ev ouzo, och fonden. Ner med buljongtärning, tomat, potatis och morot och låt det koka tills rotsakerna är mjuka. Då rör du ned Creme Fraichen. Späd med lite vatten om soppan är för tjock krydda med salt, peppar och dill. Lägg i fisken i bitar, låt puttra med tills den är klar och då rör du ned räkorna och musslorna som bara skall bli precis varma. Servera med en klick aioli och lite ljust bröd. Smaklig spis!

#Blogg100dag 42mums
0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Har vi pratat om sommarens bästa restmat, salladen?
Nästa inlägg
Marsmallow Teacakes eller MumsMums från UK

Du borde verkligen prova det här också!

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

2025/07/03

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Vaska inte kaffet! Nej gör istället Islatte istället

2025/06/23

Nu kommer värmen snart dags för fläder, rabarber...

2025/06/17

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!