Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Pasta med karamelliserad lök och drivor av parmesan.

by Anette Rosvall 2023/10/02
written by Anette Rosvall 2023/10/02
Skriv ut receptet
10,5K

Pasta med karamelliserad lök och drivor av parmesan kan vara en av mina enklaste rätter på den här hemsidan. Men bara för att den är lätt att göra betyder inte att den är mindre värd att göra. Nej nu lyfter jag nämligen fingret och råder dig till att släppa sarjen och bara göra den! För den är riktigt smarrig. Dessutom går det relativt snabbt också. Så sätt fart nu!

Pasta med karamelliserad lök och drivor av parmesan.

Portioner: 2

Det här behöver du:

2 vitlöksklyftor, fint hackade
1 stor gul lök fint strimlad
1 dl grädde
massor av svartpeppar
salt
250 gram linguine
2 rejäla nävar grovt riven parmesan

Gör så här:

Ta fram din stora stekpanna, ner med en klick smör och en skvätt olja. När smöret tystnat ska vitlök och lök ner i värmen och få färg. När löken är gyllenbrun doftar sött och gott, sänker du värmen till låg och häller på grädden. Koka nu även upp en kastrull med saltat vatten och koka pastan enligt beskrivningen på paketet.

I stekpannan ska grädden puttra långsamt tills den kokat ner och blivit tjock och god. Nu borde även pastan vara färdig. Häll av vattnet - men spar lite av pasta vatten - lägg nu ner pastan i stekpannan och blanda ordentligt behöver du mera vätska så häll lite pastavatten i taget. Se till att pasta blir kletig av såsen, när du är nöjd strör du parmesan över och serverar.

0 comments 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!
Nästa inlägg
Krabbelurer verkar vara på tapeten.

Du borde verkligen prova det här också!

Hemgjorda gåvor som värmer: marmelad, inläggningar och tomatsås...

2025/11/17

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Hemgjorda gåvor som värmer: marmelad, inläggningar och tomatsås …

    2025/11/17
  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!