Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Släng lökarna på grillen, men fyll dem först för böfvelen.

by Anette Rosvall 2024/06/20
written by Anette Rosvall 2024/06/20
Skriv ut receptet
477

Självklart har du provat att släng lökarna på grillen men har du provat att fylla dem och ostgratinera dem innan du försiktigt ställer dem på grillgallret? Om inte är det dags för just det nu. Du hittar en variant på hur du kan göra här nedanför…. Men jag varnar när du väl gjort det finns ingen återvändå. Det är episkt smarrigt!

Anettes fyllda och gratinerade lökar

Det här behöver du:

8 stora gula lökar
lika många rosmarinkvistar
200 gram fint riven parmesan
cirka 6 msk philadelfiaost (eller annan creme cheese)
4 msk pesto (prova gärna att göra min nässelpesto)
1 röd chilifrukt, fint hackad
0,5 citron, saft och zest
8 skivor bacon
svartpeppar från kvarnen och salt

Gör så här:

Ta fram en rejäl kastrull, fyll med vatten och salt. Här ska lökarna först koka en kort stund. Men innan dess ska du skala lökarna och skära av lite av botten så de står stadigt. Skär även bort en bit av toppen och låt dem sedan koka i cirka 15 minuter.

Medan du väntar hackar du löktoppen och chilifrukten fint, blandar sedan hacket med pesto, parmesanost, philadelfiaost, citronsaft - och zest med salt och peppar till en massa.

Ta upp löken ur kastrullen och låt dem rinna av en stund. Dela upp fyllningen systerligt över lökarna, linda baconskivan runt löken och fäst den med rosmarinkvisten. Lägg dem i en aluminiumform och ställ densamma på grillen under lock i cirka 20 minuter eller tills löken är mjuk rakt igenom och fyllningen är gratinerad. Smakar tippetopp till allt grillat eller på egen hand med en god sallad.

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Klart du ska ha jordgubbar och sill till midsommar
Nästa inlägg
Midsommarens bästa potatisrätt funkar fint resten av sommaren också

Du borde verkligen prova det här också!

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Sardiner, ansjovis och boquerones – Små fiskar med...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!