Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Vilken lycka! Gravad lax med dijon- och örtsås

by Anette Rosvall 2024/08/07
written by Anette Rosvall 2024/08/07
Skriv ut receptet
872

Tänk er lyckan när man hittar en bit gravad lax i frysen! Det gjorde jag häromdagen och tänkte direkt.. Jag slängde den på grillen. Sedan rörde jag ihop en sås med majonnäs, smetana, dijonsenap och örter från trädgården. Jag kokade ny potatis från landet och sedan njöt jag laxen med ett glas vitt vin. Så fick det bli en helt vanlig sommarkväll och jag kan lova att det var makalöst gott. Du borde verkligen prova!

Gravad lax på grillen och sås med örter

Portioner: 2

Det här behöver du:

300 gram gravad lax i hel bit Örtig sås 2 dl smetana 4 msk majonnäs 2 msk dijonsenap 0,5 citron, saft och zest 1 vitlöksklyfta, fint riven 1 knippe blandade örter, fint hackad salt och svartpeppar från kvarnen Servera gärna med kokt nypotatis och sockerärtor

Gör så här:

Ta fram din laxbit och skölj av kryddor och dill. Lägg med skinnsidan nedåt och släng den på grillen. Medan du väntar kokar du potatis och sockerärtor. Dessutom ska du röra ihop alla ingredienser till din sås. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen. Servera gärna med en bit citron, en klick smör och massor av fint hackad dill.

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Jag har campat och lagat heta camping nudlar med kyckling!
Nästa inlägg
Ut i skogen och plocka blåbär – laga sedan massor av gott.

Du borde verkligen prova det här också!

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Kroppkakor – husmanskost när den är som bäst....

2025/10/22

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!