Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Jag gjorde Carne Asada tacos med smarriga tillbehör. och vi blev mätta, glada och nöjda

by Anette Rosvall 2025/07/22
written by Anette Rosvall 2025/07/22
Skriv ut receptet
604

Så dök ett recept upp på instagram. var Carne Asada Tacos med romanesco…. jag dräglade. Så klart bjöd jag hem hela familjen och vi blev mätta, glada och nöjda. Jag ändrar alltid på recept och lade till en massa goda tillbehör. Men jag tackar och bockar @kafilatten för sjukt smarrig inspiration. Mums! När det är lite hetta och smaker i maten gillar jag att dricka riesling till. Här är några favoriter!

Sybille Kuntz

Riesling Qualitätswein trocken
Sankt Anna Riesling #2120
Riesling Returns #72859
Kloster Eberbach Riesling #5810

De smarriga tillbehören jag knåpade fram var romanesco, en mexikansk majssallad, chilimajonnäs, picklad rödlök och picklad rödkål. Det var supergott och alla blev mätta, glada och nöjda. Det här är verkligen en superbra rätt till ett större sällskap. Det gick snabbt, det var lätt och vansinnigt gott. Prov du också vetja!

Carne Asado tacos med Romanesco, mexikansk majssallad och picklad rödkål

Portioner: 6

Det här behöver du:

cirka 1 kg Flankstek
Servera med tortillabröd och chilimajonnäs

Mexikansk majssallad
400 gram majskorn på burk
15 cm purjolök
1-2 chilifrukter, finhackade
2 vilöksklyftor, finhackade
0,5 dl majonnäs
150 gram fetaost
saften från 1 lime (går bra med citron också)
1 liten nypa rökt paprika
salt och svartpeppar

Salsa romanesco
5 röda paprikor
4 stora tomater
3 vitlöksklyftor
1 dl mandel (jag tog inte bort skalet)
2 msk olivolja
3 msk äppelcidervinäger
1-2 chilifrukter (beroende på hur het du vill ha din salsa)
salt och svartpeppar

Picklad rödlök
Jag gör alltid mer av detta än nödvändigt för det är ett sådant gott tillbehör till det mesta.
1 dl socker
2 dl ättika
3 dl vatten
8 stycken rödlökar i tunna skivor
1 lagerblad
några korn kryddpeppar

Picklad rödkål
400 gram rödkål i tunna skivor
1 dl socker
1 dl äppelcidervinäger
1 dl ättika
3 dl vatten

Gör så här:

Majssalladen gör du så här. Häll av vattnet på majsen och fräs dem i torr panna till de får en rostad yta. Hacka och riv och blanda sedan ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen. Låt stå ett tag så smakerna gifter sig gott.

Salsa Romansesco gör du så här... dela paprika, tomat och vitlök i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt. Låt gå i 200 grader i cirka 20 minuter eller tills paprikan har fått svarta bubblor på sitt skal. Lägg nu alltsammans i en skål och plasta den. Det gör det lättare att ta bort skinnet. Under tiden du väntar mixar du övriga ingredienser till en grynig massa. Ta av skalet på paprika och tomat. Ner i mixern och kör. Smaka av din salsa med salt, svartpeppar från kvarnen eventuellt mer chili och en skvätt vinäger. Så det passar dina smaklökar.

Pickla lök så här: Koka upp socker, ättika och vatten tillsammans med eventuella kryddor, medan du väntar på det skär du löken i så tunna skivor du bara kan, använd gärna en mandolin. När lagen kokat upp så drar du kastrullen från värmen och lägger ner löken och låter allt svalna.

Pickla kål gör du på samma sätt som löken!

När det är dags att äta grillar du köttet så här. Skär bort hinnor, salta och peppar köttet. Låt nu grillen bli ultrahet och släng sedan på köttet. Låt det vila när det är färdiggrillat och skär det sedan i tunna strimlor MOT köttfibrerna. Servera med dina tillbehör på varma tortillabröd! Njut ett glas rieslingvin till! Hurra!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Sara, Margareta, Johanna, Magdalena, Emma och Kristina… nu börjar fruntimmersveckan!
Nästa inlägg
Alkoholfritt på bordet!

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!