För ett par år sedan när bästa Elisabet Qvarford slutade sin tjänst som VD för Svenskt kött fick jag äran att stå för cateringen och bjuda på buffén till gästerna. Hon hade egentligen bara en önskan men den var tydlig –Jag vill ha blodpudding, och den ska vara hemgjord! Man förstår hennes fäbless för den svarta, kryddiga puddingen när man läser hennes fina krönika på Svenskt Kött i den bifogade länken.
Min egen relation till blodpudding startade långt innan det här. Jag gillade den till och med i skolmatsalen, trots att den där var en smula torr och skosule-lik. Men med extra lingon och vitkålssallad satt den som en smäck. Men annars gillar jag den i tunna skivor, frasigt ny-knaperstekt i smör, med rårörda lingon, keso, stekta äppelskivor och bacon. För ännu längre sedan när jag och Emma var riktigt i smeten. Med egna matsidor i tidningen Amelia, radio program, medverkan på diverse TV-program osv. Då fick vi och några andra matkreatörer bl a Lotta Lundgren och kocken Pelle Jansson en fråga från Linda Skugge om vi inte ville ge våra bästa blodpuddingrecept till en bok som skulle tryckas. Det gjorde vi och Voila! I give you – den allra fösta boken om endast blodpudding såg dagens ljus. Kanske det är dags igen för det där goda recept jag gjorde till Elisabets avtackning, med små frasiga blodpuddingskuber, som serveras på mörkt rostat filmjölksbröd serverad med rödlöks- och tranbärsmarmelad finns inte med i den boken. Men du får det så klart här nedanför. Håll till godo och tänk på att alla behöver lite blodpudding då och då. Det är bra för hjärtat och blodet!