Det finns sötsaker och så finns det sötsaker. Trots att jag är en sockerråtta av rang så är jag väldigt noga med vad jag stoppar i mig. Så även om jag gärna dricker viner med restsötma så är fortfarande balansen av yttersta vikt. Jag vill inte ha viner som lämnar en kläggig sötsliskig film i munnen. Nej syran måste finnas där som en hjälpande hand. När jag äter chilihet eller kryddstark mat så dricker jag med gladaste min, just sådana viner som ibland kan ha uppåt 70 gram restsocker. Det kanske låter massor, men de här vinerna är oftast helt balanserade och alldeles underbara. Ett annat plus är att de har något lägre alkholhalt. Om du väljer att laga mitt sötsura fläsk med relish och jordnötscrunch enligt recept här nedanför – det hoppas jag så klart – så prova gärna att göra som jag, dricka ett vin med restsötma till maten.
Sötsurt och knaprigt fläsk på tallriken och vin med restsötma i glaset. WinWin!
2,7K
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
Föregående inlägg