Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Kreolskan en god gryta min mamma gärna gör

by Anette Rosvall 2023/11/21
written by Anette Rosvall 2023/11/21
Skriv ut receptet
6,K

Den kreolska grytan är en smarrig kombination av mild fläskfilé, rökigt paprika pulver och stingig kabanosskorv. Balansen blir perfekt med syrliga cornichons och salta små cornichoner. Jag blir alltid lika glad när min mamma lagar den och den passar lika bra på vardag som till fest. Det går att laga den med kyckling istället för fläskkött. Du, den är nästan ännu godare dagen efter så ett tips är att laga dubbelsats och slänga ner resterna i några lunchlådor.

Kreolsk gryta

Portioner: 4

Det här behöver du:

500 gram fläskfilé
250 gram kryddig korv
3 stycken paprikor
1 stor gul lök, finhackad
1 liten burk syltlök
3 vitlöksklyftor
1 dl cornichoner, hackade
1 dl oliver
5 dl vispgrädde
4 msk kalvfond
0,25 dl vatten
smaksätt med salt, peppar, rökigt paprikapulver och strö hackad persilja över.

Gör så här:

Dela och putsa fläskfilén och skär korven i bitar och bryn båda i olja tills det får fin färg. Ner med lök, vitlök och paprika och stek dem medgörliga. Häll i vatten och fond och vispa ur pannan låt det hela få ett uppkok och fyll på med resterande ingredienser. Låt puttra i cirka 10 minuter, smaka av och servera sedan med ris, matvete eller pressad potatis.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
4 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Krämig kräftsoppa, langos med smörstekt svamp, västerbottenskräm och picklad lök en förrätt som heter duga!
Nästa inlägg
Sötsurt och knaprigt fläsk på tallriken och vin med restsötma i glaset. WinWin!

Du borde verkligen prova det här också!

Vegetariska kåldolmar med god fyllning

2023/11/27

Condiments är ett underbart ord på viktiga saker.

2023/11/24

Sötsurt och knaprigt fläsk på tallriken och vin...

2023/11/23

Krämig kräftsoppa, langos med smörstekt svamp, västerbottenskräm och...

2023/11/20

Plättlätt och minst lika gott. Biskvi i långpanna!

2023/11/17

Snart börjar julförberedelserna. Vad kan du inte vara...

2023/11/15

Potatiskaka, entrecote, tomatsky och rödpang…

2023/11/11

Rösti, potatisplättar eller potatiskaka… kärt barn har många...

2023/11/10

Jag, en labeldrinker, eller en etikett-ätare!

2023/11/09

Hollandasie och bearnaise men med tvist!

2023/11/08

4 comments

Hanna 2023/11/24 - 23:34

Alltså jag har redan gått och lagt mig och då hittar jag dina recept och både bilderna och ditt sätt att skriva gör mig så hungrig att jag nästan måste gå upp och laga mat nu (mitt i natten). Men jag får snällt hålla mig till imorgon. Kanske inte kan äta det till frukost men lunch måste ju funka . Å jag bara älskar din profilbild. Tack för inspirationen

Reply
Anette Rosvall 2023/11/25 - 17:27

Nämen tack för fina ord. Det är ju liksom det jag vill. Att inspirera till ätande och drickande. Jag känner mig som en lyckad matinspiratör 😉

Reply
Åsa Johansson 2023/11/25 - 10:26

Jag gör den utan korvar, det viktiga svarta oliver + syltlök lite av spad 2 till 3 vitlöksklyftor mycket grädde.

Reply
Anette Rosvall 2023/11/25 - 17:26

Låter drömigt gott!

Reply

Lämna gärna en kommentar Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Blindprova är ett roligt sätt att träna upp sina smaklökar.

    2023/11/28
  • Vegetariska kåldolmar med god fyllning

    2023/11/27
  • Condiments är ett underbart ord på viktiga saker.

    2023/11/24
  • Sötsurt och knaprigt fläsk på tallriken och vin med restsötma i glaset. WinWin!

    2023/11/23
  • Kreolskan en god gryta min mamma gärna gör

    2023/11/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Vilt, hållbart och njutningsfullt!

    2023/11/02
  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21

Media & TV/Radio

  • Helgonlika drycker på STAR FM

    2023/11/04
  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt