Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Detta kan vara de mjällaste grillade revben du någonsin ätit.

by Anette Rosvall 2021/06/21
written by Anette Rosvall 2021/06/21
Skriv ut receptet
12,3K

Under en period i mitt liv så hängde jag mycket i Florida. Där finns en restaurangkedja som heter RibCity där man serverar revbensspjäll. Det här receptet är inspirerat av de fantastiskt möra och mjälla revbenen därifrån. Först kokas de i en lag, sedan marineras de – helst över natten – sedan grillar man spjällen så de får en god yta. Sedan är det bara att servera dina supermöra marinerade grillade revbensspjäll med smashad potatis, chimichurri och syrlig tomat- och bönsallad plus ett riktigt smarrig rödpang. Då är det check på midsommargrillen… ja och om du undrade så hittar du så klart både recept och tips på vin här nedanför…

Chateau Ste Michelle Indian Wells Cabernet Sauvignon #3501
Ringbolt Cabernet Sauvignon #6278

Supermöra marinerade grillade revbensspjäll med smashad potatis, chimichurri samt syrlig tomat- och bönsallad

Det här behöver du:

Revben kokning
vatten
2 st stjärnanis
6 svartpepparkorn
salt
1,5 - 2 kg revbenspjäll

Revben marinad
0,5 dl plommonsås
4 msk soya
4 msk sweetchilisås

Chimichurri
1 röd chilifrukt
1 kruka färsk koriander
1,5 dl finhackad persilja
3 vitlöksklyftor
1 charlottenlök, finhackad
0,5 dl rödvinsvinäger
1,5 dl god olivolja
rivet skal från en citron
salt
svartpeppar från kvarnen

Syrlig tomat- och bönsallad
400 gram blandade bönor (finns i tetrapack)
3 stycken tomater
1 rödlök, fint hackad
en liten knippa bladpersilja
4 msk rödvinsvinäger
8 msk olivolja

Smashed potatoes
12 -16 stycken fina potatisar
olivolja en rejäl skvätt
2 vtilöksklyftor, finhackade
salt
svartpeppar från kvarnen

Gör så här:

Vi börjar kvällen innan för att få riktigt möra och goda revbensspjäll. Lägg spjällen i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker, krydda låt ribben koka i denna lag 30 minuter, dra kastrullen av spisen sila av och låt dem svalna i kylen över natten. På morgonen blandar du marinaden i en påse och slänger ner ribben. Låt dem ligga där och mysa tills det är dags att grilla.

Hacka eller mixa alla ingredienser så fint du bara kan, blanda ihop, smaka av med salt och peppar och eventuellt lite citronsaft. Ställ åt sidan gärna över natten så smakerna gifter sig.

Tag de bönor du gillar bäst (jag valde svarta) skölj dem och häll dem i en skål. Dela tomaterna och ta bort kärnhuset, finhacka sedan köttet. Finhacka rödlöken och blanda sedan ihop dem tillsammans med finhackad bladpersilja, rödvinsvinäger och olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.

Börja med att koka potatisen i väl saltat vatten i 20 minuter eller tills de är färdiga. Under tiden blandar du oljan med vitlök, finhackad persilja och kryddor. Häll av vattnet från potatisarna och lägg upp dem på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 185 grader och pressa nu potatisarna med en trägaffel. Så att de går sönder men ändå håller ihop. Fördela den smaksatta olja över de smashade potatisarna och låt dem sedan gå i 45 minuter i ugnen eller tills de är gyllenbruna och frasiga smaksätt med salt och peppar

0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Nya tips i tidningen TARA – sådant som passar till vegetariska grillrätter.
Nästa inlägg
Rosvalls Romantiska jordgubbsmarmelad och lite annat blommigt.

Du borde verkligen prova det här också!

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

2025/07/03

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Vaska inte kaffet! Nej gör istället Islatte istället

2025/06/23

Nu kommer värmen snart dags för fläder, rabarber...

2025/06/17

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!