Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Tian med säsongens grönsaker

by Anette Rosvall 2020/07/09
written by Anette Rosvall 2020/07/09

Till denna härliga grönsaksrätt i provensalsk stil använder du säsongens fräscha grönsaker tillagade precis tillräckligt länge för att mjukas upp utan att förlora sin spänst och sin färska smak. Som en flört med Medelhavet kan du generöst och härligt strö riven parmesan över när du plockar ur gratängen ur ugnen.

Annars gör smaken av grönsakerna, vitlök och olivolja tianen både läcker och nyttig. Den passar som en vegetarisk rätt tillsammans med en frsäch sallad eller som tillbehör till något gott grillat.

Tian med säsongens grönsaker

Anette Rosvall Till denna härliga grönsaksrätt i provensalsk stil använder du säsongens fräscha grönsaker tillagade precis tillräckligt länge för att mjukas upp… Recept Tian med säsongens grönsaker European

Ingredients

1 squash
1 aubergine
200 gram tomater
1 citron
1 gul lök
en näve riven parmesan
25 gram vitlökssmör
salt och svartpeppar
eventuellt lite färsk timjan

 

Instructions

Leta efter grönsaker som är runt samma diameter och använd en mandolin för att få enhetliga skivor. Stek sedan aubergine och squash gyllene i stekpannan. Varva aubergine-, squash- och tomatskivor som lager runt om. Toppa med vitlökssmör och baka i ugnen i 10-20 minuter. Servera de varma grönsakerna med citronklyftor och lite extra vitlökssmör med bröd, grillat kött, kyckling eller som en vegetariskt rätt tillsammans med en god sallad. 

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Getostcheesecake med halloninlagda rödbetor och honungskanderade valnötter.
next post
Nu börjar tiden för det stora samlandet.

You may also like

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top