Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Kyckling gumbo

by Anette Rosvall 2020/09/09
written by Anette Rosvall 2020/09/09

Kyckling gumbo är en gryta från den amerikanska delstaten Louisianna. Kryddor och ingredienser har influenser från Frankrike, Afrika och USAs urinvånare indianerna. Här kommer min variant spela lite skön blue grass musik och sätt igång och laga!

Kyckling gumbo

Anette Rosvall Kyckling gumbo är en gryta från den amerikanska delstaten Louisianna. Kryddor och ingredienser har influenser från Frankrike, Afrika och USAs urinvånare indianerna. Här kommer min variant spela lite skön blue grass musik och sätt igång och laga! Recept Kyckling gumbo European

Ingredients

4 kycklingfiléer i bitar, marinerade

Jerkmarinad
0,5 dl olja
6 msk soja
4 msk lönnsirap
två nypor torkad salvia
2 tsk kanel
4 msk muscovadosocker
4 tsk piemento (rökt paprikapulver)
4 st vitlöksklyftor (rivna)
2 limefrukter, saft och skal från
lite riven muskot

Gumbo
marinerad kyckling enligt ovan
250 gram chorizo i slantar
2 stora gula lökar, hackade
150 gram rotselleri i bitar
2 stora paprikor i bitar
4 hackade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater (cirka 350 gram)
3 hela majskolvar skurna i bitar
2 stora morötter i slantar
1 dl vin
1 dl vatten
2 lagerblad
0,5 dl kycklingfond

Garnering
200 gram kräftstjärtar
1 kruka färsk timjan
1 kruka färsk koriander

 

 

Instructions

Blanda marinden och lägg kycklingbitarna där i låt dem gärna ligga över natten i kylskåp.

Börja med att fräsa alla grönsaker i olja, tag upp dem och lägg dem i en järngryta. Fortsätt och fräsa kycklingbitar samt korvslantar och lägg även dessa i din gryta. Fyll nu på med resten av ingredienserna till grytan och låt alltsammans koka tills kycklingen är färdig och resten av ingredienserna är lagom mjuka. 

Smaka av med salt och svartpeppar, red av såsen med majzena om den är för lös. Blanda ner kräftstjärtar och dekorera med färska kryddor innan du serverar alltihopa.

 

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Frasig jordärtsskockssallad!
next post
Kyckling och annan kyckling

You may also like

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

Bi bim bap – smaskig, kladdig och alldeles...

2021/01/11

Den amerikanska soppgrytan clam chowder på mitt sätt.

2021/01/10

Kyckling med skummad dragongrädde, primörer, risotto med tryffel...

2021/01/09

Krabburgare med majrovesallad

2021/01/08

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig på samma gång.

    2021/01/17
  • När rester blir bästa rätten. Mac n cheese på mitt sätt.

    2021/01/16
  • Var inte rädd för söta viner!

    2021/01/16
  • Jonas mosters bästa kaka.

    2021/01/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top