Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Kyckling gumbo

by Anette Rosvall 2020/09/09
written by Anette Rosvall 2020/09/09

Kyckling gumbo är en gryta från den amerikanska delstaten Louisianna. Kryddor och ingredienser har influenser från Frankrike, Afrika och USAs urinvånare indianerna. Här kommer min variant spela lite skön blue grass musik och sätt igång och laga!

Kyckling gumbo

Det här behöver du:

4 kycklingfiléer i bitar, marinerade

Jerkmarinad
0,5 dl olja
6 msk soja
4 msk lönnsirap
två nypor torkad salvia
2 tsk kanel
4 msk muscovadosocker
4 tsk piemento (rökt paprikapulver)
4 st vitlöksklyftor (rivna)
2 limefrukter, saft och skal från
lite riven muskot

Gumbo
marinerad kyckling enligt ovan
250 gram chorizo i slantar
2 stora gula lökar, hackade
150 gram rotselleri i bitar
2 stora paprikor i bitar
4 hackade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater (cirka 350 gram)
3 hela majskolvar skurna i bitar
2 stora morötter i slantar
1 dl vin
1 dl vatten
2 lagerblad
0,5 dl kycklingfond

Garnering
200 gram kräftstjärtar
1 kruka färsk timjan
1 kruka färsk koriander

 

 

Gör så här:

Blanda marinden och lägg kycklingbitarna där i låt dem gärna ligga över natten i kylskåp.

Börja med att fräsa alla grönsaker i olja, tag upp dem och lägg dem i en järngryta. Fortsätt och fräsa kycklingbitar samt korvslantar och lägg även dessa i din gryta. Fyll nu på med resten av ingredienserna till grytan och låt alltsammans koka tills kycklingen är färdig och resten av ingredienserna är lagom mjuka. 

Smaka av med salt och svartpeppar, red av såsen med majzena om den är för lös. Blanda ner kräftstjärtar och dekorera med färska kryddor innan du serverar alltihopa.

 

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Frasig jordärtsskockssallad!
next post
Kyckling och annan kyckling

You may also like

Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och...

2021/04/17

Steak & Onion sandwich på fransyska.

2021/04/16

Krispigt rostad jordärtskocka med smetana, syrad lök och...

2021/04/15

Kryddsmör döpt efter Paris men som kommer från...

2021/04/14

Fläskkött med Gremolata, hemgjorda vinägerchips toppade med Majonnäs...

2021/04/14

Måndag betyder härlig vegomat, en skrynklig klänning och...

2021/04/12

Godaste drinktilltugget är små puffiga Gougères med getost...

2021/04/10

Har du hört talas som Ballmers peak?

2021/04/08

Snabbt, enkelt och riktigt djävla gott. Den godaste...

2021/04/06

En Mustig Tomatsoppa Med Frasig Grilled Cheese Passar...

2021/04/03

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och picklad gulbeta samt crudite på polkabeta

    2021/04/17
  • Steak & Onion sandwich på fransyska.

    2021/04/16
  • Krispigt rostad jordärtskocka med smetana, syrad lök och rom, är en riktigt bra start.

    2021/04/15
  • Kryddsmör döpt efter Paris men som kommer från Geneve blir mumsigt tillbehör till säsongens grill

    2021/04/14
  • Fläskkött med Gremolata, hemgjorda vinägerchips toppade med Majonnäs På Grillad Citron Och en äppelmustsås från himmelen!

    2021/04/14

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och picklad gulbeta samt crudite på polkabeta

    2021/04/17
  • Fläskkött med Gremolata, hemgjorda vinägerchips toppade med Majonnäs På Grillad Citron Och en äppelmustsås från himmelen!

    2021/04/14
  • Godaste drinktilltugget är små puffiga Gougères med getost och rosmarinpiffad honung

    2021/04/10
  • Mysfira in helgen med riktigt bra bubbligt vin från Penedes

    2021/04/09

Media & TV/Radio

  • Italiensk buffé med mina dryckestips i Tara

    2021/04/13
  • Mina dryckestips till Magasin TARAs läckra påskbuffé.

    2021/03/28
  • Nördiga och riktigt bra tips om mat och dryck inför påskhelgen här och på Club House.

    2021/03/25
  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top