Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Kyckling och annan kyckling

by Anette Rosvall 2020/09/11
written by Anette Rosvall 2020/09/11

Trender kommer och går… Enligt en svensk kommunikationsbyrån som kollar av vad som gäller inom mat och livsmedel. Så har den sedan länge mest populära rätten spagetti och köttfärssås i år blivit omsprungen av rätter med kyckling. Som foodie dvs ”extremt matintresserad människa” kan jag tycka att det är lite festligt att kyckling presenteras som på samma sätt som en rätt, spagetti och köttfärssås. För det finns ju tusen olika sätt att tillaga fågeln.

Här i Sverige har vi ett ganska påvert utbud av just kyckling. Vi har två raser, en som växer snabbt och en som växer lite mer långsamt. Och i butiken kan vi välja på hel eller del av kyckling, vi kan välja fryst eller färsk samt eko, majs eller konventionell.

I Frankrike däremot är det något annat. Där finns en hel uppsjö av varianter, raser och sorter och konsumenterna har full koll på vilken pippi som passar till vad. Oftast sitter både skinn och lite av fjädrarna kvar på fåglarna för att man skall ha koll på vilken sort det är som säljs. På utvalda butiker så kan vi i Sverige faktiskt hitta några av de franska kvalitetsraserna om vi vill. Jag fick nöjet att häromdagen prova några smarriga rätter som var tillagade med en av dessa. Kycklingen var märkt med kvalitetsmärket Label Rouge som är en av Europas mest välkontrollerade kvalitetsmärkning. Det garanterar bättre uppfödningsförhållanden och ökat välbefinnande för djur. För just fågel betyder Label Rouge långsam tillväxt och utomhusvistelse 24/7 året runt.

När jag köper kyckling så försöker jag välja en som jag vet har haft det bra. En fågel som har fått gå ute och picka, en som inte levt i för stora flockar, för det framkallar ofta dåliga beteenden hos individerna. Samt en som fått äta bra saker. För jag vet ju att jag är toppen utav det kretslopp som min mat produceras i. Det som finns i min mat, stannar i min kropp.

Jag tycker också om omväxling så här på länken hittar du en hel massa kycklingrätter som jag tycker är smarriga och så här nedanför så klart lite goda drycker som passar till våra fågelrätter.

  • Band of Roses Nr 90365
  • Soalheiro Granit #73450
  • Château Bouscassé Nr 92702 Les Jardins Philosophiques ,
  • Rkatsiteli Qvevri #2195
  • Franziskaner Hefe-Weissbier #1687
  • Chinon Fabien Demois #2759
0 comment
1
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Kyckling gumbo
next post
Stellagalan, måndag och cheesecake

You may also like

En frasig pajdeg, tomat, lök och så massor...

2021/04/07

Nördiga och riktigt bra tips om mat och...

2021/03/25

Ett bubbligt rosa från Penedes sätter guldkant på...

2021/03/20

Idag hyllar jag vin- och matvärldens fantastiska kvinnor...

2021/03/08

Ost + vin = kärlek nr 4 –...

2021/03/06

Ost + vin = kärlek nr 3 –...

2021/03/05

Ost + vin = kärlek nr 2 –...

2021/03/04

Ost + vin = kärlek nr 1 –...

2021/03/03

Här kommer uppstarten på en liten serie som...

2021/03/03

Kändisviner, är det bara bra eller?

2021/03/01

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Var rädd om ogräset

    2021/04/19
  • Rabarberflarn med rostad choklad.

    2021/04/18
  • Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och picklad gulbeta samt crudite på polkabeta

    2021/04/17
  • Steak & Onion sandwich på fransyska.

    2021/04/16
  • Krispigt rostad jordärtskocka med smetana, syrad lök och rom, är en riktigt bra start.

    2021/04/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och picklad gulbeta samt crudite på polkabeta

    2021/04/17
  • Fläskkött med Gremolata, hemgjorda vinägerchips toppade med Majonnäs På Grillad Citron Och en äppelmustsås från himmelen!

    2021/04/14
  • Godaste drinktilltugget är små puffiga Gougères med getost och rosmarinpiffad honung

    2021/04/10
  • Mysfira in helgen med riktigt bra bubbligt vin från Penedes

    2021/04/09

Media & TV/Radio

  • Italiensk buffé med mina dryckestips i Tara

    2021/04/13
  • Mina dryckestips till Magasin TARAs läckra påskbuffé.

    2021/03/28
  • Nördiga och riktigt bra tips om mat och dryck inför påskhelgen här och på Club House.

    2021/03/25
  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top