Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Mazarintårta med doft av apelsin

by Anette Rosvall 2021/03/21
written by Anette Rosvall 2021/03/21

En mazarintårta med doft av apelsin kan med fördel smaskas på till påsken. Det är en högtid som nästan kräver maffig tårta. Denna variant är lite pysslig i några steg men det är värt varenda minut för den är maffig… och riktigt god!

Mazarintårta med doft av apelsin

Det här behöver du:

Du behöver: 
Pajskal:
300 gram digestivekex
75 gram smält smör
Fyllning 1: 
2 dl blodapelsincurd
4 dl blodapelsinjuice
3 dl socker
3 ägg + 3 äggulor (ihopvispade)
100 gram smör
Fyllning 2:
250 gram mandelmassa
3 ägg
0,5 dl socker
100 gram rumstempererat smör
rivet skal av 1 apelsin
Glasyr:
2 dl florsocker
3 msk apelsinjuice (jag använde blodapelsinjuice)
Garnering:
fina gula kulor
kanderade apelsiner

Gör så här:

Gör så här: Pajskalet: Krossa kexen till smulor och blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en springform med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter). Låt botten gå i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Ta ut formen och låt botten svalna medan du gör fyllningen.

För att göra den första fyllningen blandar du alla ingredienser förutom smöret i en skål som tål värme. Sätt sedan skålen över ett vattenbad på spisen. Rör hela tiden tills blandningen blir tjock. Dra den ifrån värmen och rör ner smöret. Låt det hela kallna helt och du har ca 6 dl apelsincurd! Det som blir över kan du ha på skorpor till ditt kvällste. Mums!
För att göra andra fyllningen vispar du enkelt ihop alla ingredienser till en jämn och klumpfri massa. Smaksätt med rivet apelsinskal.

Sen är det bara att bygga tårta. Lägg curden på kexbotten. Klutta sedan ut den andra fyllningen över curden. Ställ in tårtan i ugnen på 175 grader i minst 1 timme, det kan ta längre tid så kolla noga att fyllningen har stelnat genom att skaka lite försiktigt på den. Låt den stå och svalna, helst över natten Innan du rör ihop glasyren och breder den försiktigt över kakan.

 

 

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Ett bubbligt rosa från Penedes sätter guldkant på lördagen!
next post
Pimpad löksoppa för två hungriga själar!

You may also like

Friterad avocado, chimichurri och salsa på jordgubb &...

2022/07/05

Det komplexa landet i väster fyller år. Jag...

2022/07/02

Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning.

2022/06/26

Bjuder på en massa gott till midsommar.

2022/06/21

Alkoholfria drinkar till Magasin B

2022/06/21

Picknick i park – tips på vad du...

2022/06/19

Bookmaker toast – en väldigt smakfull rest-macka.

2022/06/16

Burrata med röd och stingig sallad säger ping...

2022/06/14

Grillad, fylld & uppbunden lax

2022/06/10

En smörgåstårta till!

2022/06/09

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Friterad avocado, chimichurri och salsa på jordgubb & rabarber.

    2022/07/05
  • Det komplexa landet i väster fyller år. Jag tipsar om artiklar om hållbar vinodling plus goda amerikanska recept.

    2022/07/02
  • Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning.

    2022/06/26
  • Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2

    2022/06/23
  • Bjuder på en massa gott till midsommar.

    2022/06/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa sylt tips tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2

    2022/06/23
  • Alkoholfria drinkar till Magasin B

    2022/06/21
  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt