Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

by Anette Rosvall 2021/04/27
written by Anette Rosvall 2021/04/27

Det här är en riktig festmåltid som jag skulle kunna tänka mig att laga och äta både till alla sorters firande födelsedag, jubileum, valborg eller nyårsafton. Det fiffiga är att det går lätt att förbereda och att det sedan går snabbt och lätt att färdigställa så matlagaren slipper stå och svettas i köket alltför länge utan kan umgås med sina gäster istället. Den snabbrimmad torskryggen med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger nästan kräver någon sorts mousserande vin med hög syra och massor av skön frukt. Jag hällde Loxarel A Pèl Classic Penedes Brut Nature Reserva #7470 i glaset och njöt!

Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

Det här behöver du:

800 gram torskrygg
salt

Sås
2 dl grädde
2 dl créme fraiche
100 gram smör
100 gram fisk rom (av valfri variant, vi valde löjrom och forellrom)
1 knippe gräslök, finhackad
Citronsaft
dill till garnering

200 gram vit sparris
200 gram små delikatesspotatisar
200 gram grön sparris

1 dl mjölk
50 gram smör
1 knippe gräslök, finhackad
Salt, peppar

Gör så här:

Snabbrimma torsken i 10% rimlag - det vill säga vispa ut 100 gram salt i 1 liter kallt vatten - Lägg portionsbitar av torsk i lagen i 10-15 minuter. Detta gör att torsken blir fastare i köttet. Ta upp och lägg på hushållspapper för att vila.

Börja med att skala potatis och sparris (du behöver bara skala den vita sparrisen) Nu ska grönsakerna kokas på ganska låg värme börja med att koka potatisarna i cirka 10 minuter, lägg sedan ner den gröna sparrisen. Lyft och och lägg på hushållspapper när de är klara. Häll i 1 dl mjölk i vattnet lägg nu ner den vita sparrisen 10 minuter. Hit kan du förbereda. Nu är det dags för det sista.

Sätt ugnen på 150 grader och lägg torskbitarna på en ugnsform - de ska gå i ugnen tills de är 40-42 grader i inntertemp. Medan du väntar på att ugnen ska bli varm bryner du smöret försiktigt i en panna. Lägg i grönsakerna på låg värme - de ska vara lika långa som torskbitarna.

Koka upp grädde och crème fraîche till såsen, mixa ner rumstempererat smör ställ åt sidan. Precis innan servering vänder du ner rom och gräslök smakar av med salt, peppar och citronsaft (efter eget smak och tycke). Servera så här: i en djup tallrik lägger först sparris och potatis lite brynt smör och på toppen en bit fisk ös över generöst med sås och njut! Det kan vara fint att dekorera med en dillvippa.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
ee

0 comment 9 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Rökig svampbuljong med fläskdumplings & gomadressing
next post
Inlagda päron med stoutsås och karamelliserade nöter!

You may also like

Magnumflaska för att storleken ibland har betydelse…

2023/01/27

Semla nummer två är vuxen med smak av...

2023/01/26

Morsans mumsiga mjuka pepparkaka med lingon – en...

2023/01/25

Pimpa din rostbiff i en gudomlig marinad!

2023/01/21

Do you like Pina Colada? JA absolut!

2023/01/19

Semla nummer ett är en variant med choklad...

2023/01/17

Januari månad och alkoholfria alternativ.

2023/01/14

Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna...

2023/01/13

Tid för citrus – Gör en chokladkaka med...

2023/01/11

Pecanpie en paj från USA som smakar smörkola...

2023/01/05

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Magnumflaska för att storleken ibland har betydelse…

    2023/01/27
  • Semla nummer två är vuxen med smak av espresso, kakao och konjak.

    2023/01/26
  • Morsans mumsiga mjuka pepparkaka med lingon – en favorit!

    2023/01/25
  • Pimpa din rostbiff i en gudomlig marinad!

    2023/01/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13
  • Ostkaka a la Creme Catalana med citrussallad en lyxig och delikat dessert

    2022/11/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt