Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

by Anette Rosvall 2021/06/16
written by Anette Rosvall 2021/06/16
Skriv ut receptet
30,7K

Ullas förrätt har funnits i min familj så länge jag kan minnas. Jag har haft 3 fastrar som alla hette Ulla och chansen är stor att det var någon av dessa som givit min mamma detta recept. Jag gör den på två olika sätt och det här är den liten enklare varianten. Men när man blandar ihop några av midsommarens absolut godaste ingredienser. Bland annat lök, dill, matjessill och gräddfil. Sedan låter man dessa leka tillsammans på en frasig bakad smördeg, ja då kan det bara bli toppenbra. I glaset häller jag ett smarrigt rosévin från Provence.

Ullas bästa, enkla förrätt

Det här behöver du:

1 pkt färdig smördeg (cirka 230 gram)
1 frp matjessill (cirka 200 gr)
4 kokta ägg
2-3 stora gula lökar
en rejäl ruska dill
40 gram gräslök
2 dl gräddfil

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Lägg smördegen på en plåt och picka den med en gaffel baka sedan av den tills den fått fin färg (läs på paketet hur länge) Under tiden skär du löken i tunna skivor, fräser den i smör tills den är mjuk och medgörlig. Hacka även ägget! När smördegen har puffat upp, är gyllenfärgad och frasig så tar du ut den och låter den svalna en smula. Precis innan servering så fördelar du lök, sill, de hackade äggen över botten. Dekorera med fint hackad gräslök, gräddfil och dillvippor, skär i skivor och servera.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Västerbottensost i pajen och champagne i glaset är en bra start på festen!
Nästa inlägg
Grillad fisk, rostad fänkål, pimpat smör och gott vitt vin. En midsommardröm om du frågar mig.

Du borde verkligen prova det här också!

The only pain i need is Cham-pajn –...

2023/06/10

Håll tummarna för bubbel till midsommar!

2023/06/08

S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer...

2023/06/07

Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag....

2023/06/04

The only pain i need is Cham-pajn –...

2023/06/02

Ännu mera pesto – men denna gång med...

2023/05/30

Kvinnlig färgring och rosa bubblor!

2023/05/29

Den lenaste soppan du kan tänka dig görs...

2023/05/29

The only pain i need is Cham-pajn –...

2023/05/26

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Cremant funkar också ibland!

    2023/06/10
  • Håll tummarna för bubbel till midsommar!

    2023/06/08
  • S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer smarrigheter till midsommar.

    2023/06/07
  • Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag. Jordgubbar gör jobbet!

    2023/06/04
  • The only pain i need is Cham-pajn – men Spumpante, Prosecco och Franciacorta funkar också ibland!

    2023/06/02

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt