Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Crepes flambes des framboise, Suzette, Normandie eller husmans pannkakaor på flärdfullt sätt!

by Anette Rosvall 2021/08/05
written by Anette Rosvall 2021/08/05
Skriv ut receptet
737

Crepes flambes eller eldade pannkakor är lika med ett utomförträffligt sätt att servera husmanskost på ett lite mer flärdfullt sätt! Ja om du spar några pannkakor, häller en skvätt sprit och sedan tuttar eld på dem. Då blir vardagen hux flux en smula mer exotiskt och samtidigt godare än vanligt. Jag tänker mig att detta kan vara en efterrätt till en god soppa. En sådan hittar du recept på här om du vill… Recept på flamberade crepes, crepes suzette och crepes normandie hittar du här nedanför.

Det här behöver du:

Grundrecept
3 ägg
5 dl mjölk
6,5 dl vetemjöl
2,5 dl vatten
2 dl socker
1 msk salt
3 msk smält smör
plus extra smör till stekning

Crepe Flambe avec des framboise
(alltså flamberade och serverade med jordgubbar som på bilden)
2 dl jordgubbar, delade på hälften
0,5 citron, saft och skal
4 msk strösocker

Crepe Suzette
2 apelsiner, saft och zest
2 msk socker
50 gram smör
5 msk Grand Marnier

Crepe Normandie
4 msk smör
4 st syrliga äpplen, skalade och skivade i tunna skivor
2 msk socker
1 tsk kanel

Servera med kolasås
1 dl grädde
1 dl ljust muscovakosocker
1 nypa salt
1 klick smör

Gör så här:

Alla recept startar med att du steker ett gäng crepes enligt grundreceptet. Du blandar äggen med mjölken och vispar sedan ner mjöl tills du har en slät smet. Blanda ner vatten, socker och salt. Nu måste smeten vila i minst en timme. När den vilat klart är det dags att steka i en medelhet stekpanna. Smeten är ganska tjock så du kan behöva breda ut den i den smörade pannan med en slickepott. Stek tills smeten är slut. Nu är det dags att välja vilken av de olika creperna du vill göra.

Suzette!
Koka ihop apelsinsaft, zest och 3/4 dl av sockret i en djup stekpanna. Ner med smöret också, låt sedan sjuda i cirka 5 minuter. Sedan doppar du crepen en efter en i apelsinsåsen, viker ihop dem till två ggr och lägger dem på ett eldfast fat. När alla crepes är klara pytsar du över Grand Marnier och sätter fyr på hela härligheten. Strö socker över och servera när de fortfarande är lite ljumna.

Normandie!
Smält smör i en panna ner med äpplen, socker och kanel, stek äpplena mjuka och gyllenbruna. Dra pannan av plattan och koka kolasåsen så länge. Det är lätt, pytsa ner alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Låt bubbla ihop till en simmig sås, rör ner smörklicken och ställ åt sidan.

Flamberade med jordgubbar
Koka ihop socker och citron i en djup stekpanna, lägg i jordgubbarna och låt de bli varma. Ta upp bären och lägg ner crepes, strö jordgubbarna över och servera, gärna med vaniljglass.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Alla kan göra marängsuisse, -sviss eller -swisch här kommer mitt bästa recept!
Nästa inlägg
Schäävre, schevré, chèvre eller helt enkelt getost… kärt barn har många namn

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt