Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Tillbehör med smak, textur och färg. Creme al Thoum och tabouleh på pärlor.

by Anette Rosvall 2021/08/02
written by Anette Rosvall 2021/08/02

Kommer ni ihåg den helgrillade kycklingen jag la upp häromdagen. Den serverade jag med just creme al thoum. Som är en typ av majonnäs som görs bara på äggvitor och med massor av härlig vitlökssmak. Tabouleh känner nog alla till, min variant har jag gjort på libanesisk pärlcous-cous. Dels för att jag gillar namnet och dels för att jag gillar storleken på pärlorna. Det blir liksom lite tuggigare! Så nu är det bara att grilla kyckling, vispa ihop en vitlökskräm och så lite hackande så har ni en guldmåltid!

En grillad kyckling räcker till så mycket.

Creme al Thoum och tabouleh på libanesisk pärlcous-cous

Det här behöver du:

Libanesiks vitlökscreme eller Creme al Thoum
6 st rostade vitlöksklyftor
1 äggvita
2 msk saft av en grillad citron
2-3 dl rapsolja
salta efter smak

Tabouleh på libanesisk pärlcous-cous
3 dl kokt pärlcouscous
10 färska myntablad
en rejäl knippe bladpersilja
1 grön gurka
2 stycken tomater
1 stor rödlök
2 stycken inlagda paprika filéer på burk
saften av 1 citron
0,5 olivolja
salt och svartpeppar från kvarnen

Gör så här:

Krämen gör du så här, pressa lite saft ur en av de grillade citronhalvorna, kläm ur 6 st klyftor från de grillade vitlökarna. Lägg dem i en mixerskål och tillsätt äggvitan, mixa till vitt skum, häll då på oljan i en tunn stråle och mixa tills du har en tjock kräm. Smaksätt med salt och vitpeppar och ställ kallt tills du skall servera.

Och taboulehn på detta vis koka upp couscousen enligt förpackningen och låt den ligga och rinna av medan du förbereder resten av ingredienserna. Skala och finhacka paprikan, gurkan och rödlöken. Dela tomaten och tag bort kärnhuset och hacka även den, persiljan och häften av myntabladen fint. Blanda sedan ihop alla ingredienser med citornsaft och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen. Dekorera med myntablad.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
En grillad kyckling räcker till så mycket.
next post
Alla kan göra marängsuisse, -sviss eller -swisch här kommer mitt bästa recept!

You may also like

Friterad avocado, chimichurri och salsa på jordgubb &...

2022/07/05

Det komplexa landet i väster fyller år. Jag...

2022/07/02

Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning.

2022/06/26

Bjuder på en massa gott till midsommar.

2022/06/21

Alkoholfria drinkar till Magasin B

2022/06/21

Picknick i park – tips på vad du...

2022/06/19

Bookmaker toast – en väldigt smakfull rest-macka.

2022/06/16

Burrata med röd och stingig sallad säger ping...

2022/06/14

Grillad, fylld & uppbunden lax

2022/06/10

En smörgåstårta till!

2022/06/09

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Friterad avocado, chimichurri och salsa på jordgubb & rabarber.

    2022/07/05
  • Det komplexa landet i väster fyller år. Jag tipsar om artiklar om hållbar vinodling plus goda amerikanska recept.

    2022/07/02
  • Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning.

    2022/06/26
  • Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2

    2022/06/23
  • Bjuder på en massa gott till midsommar.

    2022/06/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa sylt tips tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2

    2022/06/23
  • Alkoholfria drinkar till Magasin B

    2022/06/21
  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt