Jag fick i uppdrag att göra recept med rom från Diplomatico som ingrediens. Har tidigare lagt upp en fantastisk romgravad lax och en marsipanlimpa med smak av både kaffe och rom. Nu kommer även en riktigt smarrig efterrätt som kan passa till exempel till nyår. Så prova gärna Kokospanacotta med ananascarpaccio och salt romkolasås. Jag lovar att du kommer att bli glad som en speleman efter att du har ätit och njutit den lilla goda anrättningen. (Du hittar också länk på de andra recepten här nedanför)
Kokospannacotta
8 portioner
2,5 dl grädde
2,5 dl kokosgrädde
0,5 dl socker
1 lime, saft och skal
2 blad gelatinblad
Annanascarpaccio
1 styck färsk ananas
2 dl Vatten
1 dl Strösocker
3 msk Rom
1 msk Rosepepper, hela korn
1 st Röd chilifrukt, fint hackad
Romkolasås
1 dl muscovadosocker
1 dl grädde
1 dl ljus sirap
4 msk Diplomático Reserva Exclusiva
en liten klick smör
en nypa flingsalt
Gör så här:
Först pannacottan, lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp kokosgrädde, vispgrädde och socker i en kastrull. Dra den från värmen, ner med skal, saft och vispa tills sist ner bladen. Häll sedan krämen i portionsformar.
Låt panacottan stelna i kylen över natten och servera sedan med ananascarpaccio och romkolasås.
Sedan annanasen... koka en sockerlag på vatten, socker och rom. Släng ner kryddorna där i och skiva sedan ananasen i så tunna skivor du bara kan. Jag använde en mandolin. Lägg de tunna skivorna i lagen och låt dem ligga där - helst över natten.
...och till sist kolasåsen... Ner med alla ingredienser förutom smöret i en kastrull. Låt puttra i cirka 15 minuter på medelhög värme. Rör med jämna mellanrum så att inget fastnar i botten. Ställ sedan åt sidan och vänta på servering, precis innan servering vänder du ner en nypa flingsalt.
Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!