Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Kokospanacotta med ananascarpaccio och romkolasås

by Anette Rosvall 2021/12/22
written by Anette Rosvall 2021/12/22
1k

Jag fick i uppdrag att göra recept med rom från Diplomatico som ingrediens. Har tidigare lagt upp en fantastisk romgravad lax och en marsipanlimpa med smak av både kaffe och rom. Nu kommer även en riktigt smarrig efterrätt som kan passa till exempel till nyår. Så prova gärna Kokospanacotta med ananascarpaccio och salt romkolasås. Jag lovar att du kommer att bli glad som en speleman efter att du har ätit och njutit den lilla goda anrättningen. (Du hittar också länk på de andra recepten här nedanför)

Marsinpanlimpa med rom- och kaffesmak
Rom- och rödbetsgravad lax med krispig gurksallad samt Jalapenomajonnäs

Kokospanacotta med ananascarpaccio och romkolasås

Det här behöver du:

Kokospannacotta
8 portioner
2,5 dl grädde
2,5 dl kokosgrädde
0,5 dl socker
1 lime, saft och skal
2 blad gelatinblad

Annanascarpaccio
1 styck färsk ananas
2 dl Vatten
1 dl Strösocker
3 msk Rom
1 msk Rosepepper, hela korn
1 st Röd chilifrukt, fint hackad

Romkolasås
1 dl muscovadosocker
1 dl grädde
1 dl ljus sirap
4 msk Diplomático Reserva Exclusiva
en liten klick smör
en nypa flingsalt

Gör så här:

Först pannacottan, lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp kokosgrädde, vispgrädde och socker i en kastrull. Dra den från värmen, ner med skal, saft och vispa tills sist ner bladen. Häll sedan krämen i portionsformar.
Låt panacottan stelna i kylen över natten och servera sedan med ananascarpaccio och romkolasås.

Sedan annanasen... koka en sockerlag på vatten, socker och rom. Släng ner kryddorna där i och skiva sedan ananasen i så tunna skivor du bara kan. Jag använde en mandolin. Lägg de tunna skivorna i lagen och låt dem ligga där - helst över natten.

...och till sist kolasåsen... 
Ner med alla ingredienser förutom smöret i en kastrull. Låt puttra i cirka 15 minuter på medelhög värme. Rör med jämna mellanrum så att inget fastnar i botten. Ställ sedan åt sidan och vänta på servering, precis innan servering vänder du ner en nypa flingsalt.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Musslor, matjes och mustsås och andra mumsiga måsten till julbordet.
next post
Hurra snart nyår! Här hittar du tips på härliga och mumsiga desserter och vintips så klart.

You may also like

En fisk kommer lastad i ett paket

2023/02/07

Jag fick en kycklingburgare av killarna!

2023/02/03

Vad äter du med din hjärtans kär?

2023/02/02

Rostbröd – Toast a´la Blohm, som du lätt...

2023/01/31

Mina frukostrutiner kan upplevas tråkiga, enahanda och utan...

2023/01/30

Semla nummer två är vuxen med smak av...

2023/01/26

Morsans mumsiga mjuka pepparkaka med lingon – en...

2023/01/25

Pimpa din rostbiff i en gudomlig marinad!

2023/01/21

Do you like Pina Colada? JA absolut!

2023/01/19

Semla nummer ett är en variant med choklad...

2023/01/17

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En fisk kommer lastad i ett paket

    2023/02/07
  • Jag fick en kycklingburgare av killarna!

    2023/02/03
  • Vad äter du med din hjärtans kär?

    2023/02/02
  • Rostbröd – Toast a´la Blohm, som du lätt som en plätt knåpar ihop själv.

    2023/01/31
  • Mina frukostrutiner kan upplevas tråkiga, enahanda och utan omväxling – Men jag älskar dem!

    2023/01/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13
  • Ostkaka a la Creme Catalana med citrussallad en lyxig och delikat dessert

    2022/11/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt