Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Xarcuteria, en ambitiös spanjor med tapas från himmelen.

by Anette Rosvall 2022/10/19
written by Anette Rosvall 2022/10/19
Skriv ut receptet
582

Jag lyfter ett finger och hävdar bestämt att du behöver besöka Xarcuteria på Hantverkargatan. Det gjorde jag och en vän häromdagen och vi gick därifrån både lyckliga, mätta och glada. En trevlig inredning, en kunnig personal, supergoda rätter i mellanstorlek och en rolig vinlista. Vi åt bland annat ensalladier rusa, eller rysk sallad. Jag har knåpat ihop ett ungefärligt recept så antingen gör du den eller så tär du med en vän eller flera och botaniserar bland det goda på Xarcuteria är mitt tips till dig!

Ensalladier rusa (Rysk sallad på mitt sätt)

Det här behöver du:

1 burk tonfisk
2 kokta potatisar, i fina tärningar
1 kokt morot, i fina tärningar
2 kokta ägg, mosade
2 msk cornichons, i fina bitar
1 stång stjälkselleri, i fina bitar
2 msk inlagd paprika, i fina bitar
3 msk gröna ärtor
4-6 msk majonnäs
1-2 msk crème fraiche
citronsaft
citronzest
cayennepeppar
salt och svartpeppar

Servera med bröd, gröna oliver och syltlök

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser till salladen och låt den stå ett tag i kylen, helst över natten. Servera i en skål och toppa med gröna oliver och syltlök, servera med bröd och ett gott vitt vin.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
Xarcuteria - tapas bar

Xarcuteria - tapas bar

Hantverkargatan 40
https://xarcuteria.se/

En ambitös och mycket trevlig tapasbar på Kungsholmen i Stockholm.

Anette Rosvall
  • Bläckfisken
    10
  • Inredningen
    8
  • Musiken
    5
  • Servisen
    9
8.0 4 5
Average Score
0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Det finns adventskalendrar och så finns det adventskalendrar.
Nästa inlägg
Battenberg… en kunglig brittisk kaka.

Du borde verkligen prova det här också!

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt