Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en ankrillette på smörstekt bröd med syrad lök!

by Anette Rosvall 2023/03/07
written by Anette Rosvall 2023/03/07
395

Här kommer det ännu mera mackor till folket! Voila en ankrillette på smörstekt bröd med syrad lök! Frö jag har sagt det förr, jag är en smörgås-älskare. Skulle kunna leva på olika sorters mackor. Bröd med pålägg är bland det smarrigaste som jag vet. Från enklaste sort, rostad med marmelad, eller ost och någon grönsak till en lite mer arbetad variant med till exempel en hög med räkor, kokt ägg och majonnäs eller varför inte en smakrik rillette på anka med syrad lök på toppen. Mums säger jag! Vad säger du?

Ankrillette på smörstekt bröd med syrad lök!

Det här behöver du:

För 6 dl rillette behöver du:
2 ankbröst
1 gul lök
några kvistar färsk rosmarin
1 citron, skalet
1 apelsin, skal och saft
1 tsk nymalen svartpeppar
0,5 tsk salt
4 kryddpepparkorn
1 lagerblad
4 ansjovisfiléer
en liten skvätt sherryvinäger
2 vitlöksklyftor
1 dl ljummen buljong
1-2 dl ankfett
smaka av med salt och svartpeppar

Servera med surdegsbröd, syrad lök och fransk senap

Gör så här:

Finhacka lök och rosmarin, riv vitlök och citrusskal. Lägg alla ingredienser i en järngryta med ankköttet på toppen. Lägg på ett lock och låt gå på spisen på medelvärme eller i ugnen på 125 grader i en timme eller tills köttet har trådat sönder. När köttet är klart, tar du bort lagerblad och citrusskal och mosar sönder köttet tillsammans med lök och kryddor till en slarvig röra. Smaka av och krydda eventuellt upp med ytterligare salt och peppar eller möjlighet lite mer citronskal.

Servera på smörstekt surdegsbröd med syrad lök och fransk senap eller med pickles och senap.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Här tipsar jag om några av mina bästa vegetariska rätter.
next post
Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

You may also like

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Något av det mysigaste jag vet…

2023/02/23

Men då är det äntligen dags för semlor....

2023/02/21

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10
  • Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

    2023/03/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt