Vilket avslut på juni. Först fyller min kille år, dagen efter är det min tur och som om inte det var nog gifter sig min bästa kompis dagen därpå. Det blir liksom fest flera dagar i rad och kalaset slutar med en snäll tjurrusning. Japp för i Camargue där denna tre-eniga episka fest håller rum är nötdjuren upphöjda och får bara springa av sig en smula. Detta måste ju ändå firas med en vacker, magnifik söt smörgåstårta. Ja! och självklart rosa bubbel i magnumflaska! Du får såklart recept och tips här nedanför och du även om du inte har så mycket att fira så är en sommarkväll värd både tårta och mousserande vin så det så!
Louis RoedererRosé #77226Rotari Rosé #7701Gosset Grand Rosé brut #7405
Det här behöver du:
Brioche
Här har jag valt att använda Gustav Mabrouks recept. Det är både kanonbra och faktiskt ganska enkelt att göra. Ni hittar det på denna länk. Gör en limpa enligt beskrivningen längst ner i receptet.
När du är färdig med din brioche är det dags att göra övriga ingredienser till din rosa skapelse. Först fyllningen, använder du frysta bär ska de vara avrunna och tinade, vispa först ihop smör och socker fluffigt och blanda sedan ner bären, fortsätt vispa tills ditt smör blir rosafärgat av bären.
När din brioche är färdigbakad och fortfarande ljummen delar du den försiktigt på längden. Sedan brer du över ett bra lager berry butter som gärna får smälta lite lätt ner i det ljumna brödet. Fyll på med färska bär och sedan på med locket som du dekorerar så mycket du vill och kan. Med kristyr, bär, florsocker och vackra blommor. Vill du så serverar du detta till en lite sötare och rosa champagne.