Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Köttfärssås extravaganza multo bene

by Anette Rosvall 2020/01/02
written by Anette Rosvall 2020/01/02
Skriv ut receptet
slowcooking, köttfärssås, spagetti, pasta, bolognaise
5,2K

Köttfärssås är ibland det godaste jag vet och så fort jag kan slänger jag ned massa gosaker i min gryta, redan på morgonkvisten, ställer in den i ugnen på låg värme stänger luckan och glömmer bort det hela i några timmar. När det börjar dofta gott i hela köket, börjar jag duka, skära en sallad och fixa diverse tillbehör. Det brukar ta högst 20 minuter, kanske lite längre om jag vill göra det lite extra tjusigt och vika svanar av servetterna. När jag ställer upp grytan på bordet så har köttet blivit så där trådigt så att man nästan inte behöver tugga. Smakerna gör små explosioner i gommen och det mysiga är att det oftast blir en lunchlåda till mig dagen därpå.

Om du är djärv så kör du igång din gryta på en vardag och har jordens godaste vardagsmiddag på en helt vanlig tråkig tisdag, men börja på helgen så du vet hur det funkar i din ugn. Du vet väl att ugnar är som vi människor, väldigt olika! Att 100 grader på en ugn kan vara nästan upp till 125 på en, och 70 på en annan. Den här lite annorlunda köttfärssåsen räcker till minst fyra omgångar middag till en normalätande familj. Laga den när du ska äta spagetti och köttfärssås och frys in resten och ta fram närdu ska göra fylld ugnspannkaka, crêpes, pastagratäng, burritos eller lasagne.

Köttfärssås extravaganza multo bene

Det här behöver du:

Köttfärssås extravaganza multo bene
1 stor sats

Du behöver:
1,2 kg nötkött i bitar (t ex högrev, eller ytterlår)
150 gram rökt sidfläsk i bitar (eller bacon)
4 finhackade gula lökar
4 hackade vitlöksklyftor – minst
smör till stekning
2 burkar tomater på burk à 400 g (tryck sönder dem lite)
2 dl mango chutney
0,5 dl tomatpuré
2 dl chilisås
4 msk kalvfond och 6 dl vatten (eller rödvin om du gillar det)
oregano + salt och peppar

Gör så här:

Stek lök och vitlök i lite smör och lägg åt sidan. Fräs köttbitarna i omgångar och blanda sedan färsen
med lök och vitlök. Blanda i alla blöta ingredienser (ja du vet, krossade tomater, tomatpuré, chilisås
och fond) och krydda efter smak.

Kör i ugnen på 100 grader i ca 4-5 timmar, men kolla lite då och då så att det inte kokar torrt i din ugn. Provsmaka när det har kokat klart för smaken förändras ju mer det kokar ihop. Servera med nykokt pasta och massor av parmesanost!

MUMS!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

köttfärsåslångkokprovlagaprovsamaka
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Goda drycker till festen.
Nästa inlägg
Tortellini med citron- och basilika

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt