Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Köttfärssås extravaganza multo bene

by Anette Rosvall 2020/01/02
written by Anette Rosvall 2020/01/02
slowcooking, köttfärssås, spagetti, pasta, bolognaise
4,8K

Köttfärssås är ibland det godaste jag vet och så fort jag kan slänger jag ned massa gosaker i min gryta, redan på morgonkvisten, ställer in den i ugnen på låg värme stänger luckan och glömmer bort det hela i några timmar. När det börjar dofta gott i hela köket, börjar jag duka, skära en sallad och fixa diverse tillbehör. Det brukar ta högst 20 minuter, kanske lite längre om jag vill göra det lite extra tjusigt och vika svanar av servetterna. När jag ställer upp grytan på bordet så har köttet blivit så där trådigt så att man nästan inte behöver tugga. Smakerna gör små explosioner i gommen och det mysiga är att det oftast blir en lunchlåda till mig dagen därpå.

Om du är djärv så kör du igång din gryta på en vardag och har jordens godaste vardagsmiddag på en helt vanlig tråkig tisdag, men börja på helgen så du vet hur det funkar i din ugn. Du vet väl att ugnar är som vi människor, väldigt olika! Att 100 grader på en ugn kan vara nästan upp till 125 på en, och 70 på en annan. Den här lite annorlunda köttfärssåsen räcker till minst fyra omgångar middag till en normalätande familj. Laga den när du ska äta spagetti och köttfärssås och frys in resten och ta fram närdu ska göra fylld ugnspannkaka, crêpes, pastagratäng, burritos eller lasagne.

Köttfärssås extravaganza multo bene

Det här behöver du:

Köttfärssås extravaganza multo bene
1 stor sats

Du behöver:
1,2 kg nötkött i bitar (t ex högrev, eller ytterlår)
150 gram rökt sidfläsk i bitar (eller bacon)
4 finhackade gula lökar
4 hackade vitlöksklyftor – minst
smör till stekning
2 burkar tomater på burk à 400 g (tryck sönder dem lite)
2 dl mango chutney
0,5 dl tomatpuré
2 dl chilisås
4 msk kalvfond och 6 dl vatten (eller rödvin om du gillar det)
oregano + salt och peppar

Gör så här:

Stek lök och vitlök i lite smör och lägg åt sidan. Fräs köttbitarna i omgångar och blanda sedan färsen
med lök och vitlök. Blanda i alla blöta ingredienser (ja du vet, krossade tomater, tomatpuré, chilisås
och fond) och krydda efter smak.

Kör i ugnen på 100 grader i ca 4-5 timmar, men kolla lite då och då så att det inte kokar torrt i din ugn. Provsmaka när det har kokat klart för smaken förändras ju mer det kokar ihop. Servera med nykokt pasta och massor av parmesanost!

MUMS!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

köttfärsåslångkokprovlagaprovsamaka
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Goda drycker till festen.
next post
Tortellini med citron- och basilika

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt