Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Knäcke till ostbricka

by Anette Rosvall 2020/02/05
written by Anette Rosvall 2020/02/05
1,6K

Suzs fröiga knäckebröd är ett smarrigt knäckbröd som min storssyster brukar baka till fest och kalas. Det är lätt att göra och smakar mumma till både ostbrickan och till frukost. Vill du ha recept på fler tillbehör till ostbrickan så hittar du ett mumsigt recept på min moutarda här .


Suzs fröiga knäckebröd

Det här behöver du:

1 pkt torrjäst
2 tsk salt
5 dl mjölk
3 dl dinkelmjöl
3 dl fint rågmjöl
(lite extra mjöl till utbakningen)
Frön och kryddor till dekoration/smaksättning: T ex svarta eller vita sesamfrön, anis och fänkål, pinjenötter, havssalt av olika slag, torkad dill

Gör så här:

Börja med att blanda jästen med de torra ingredienserna i en bunke. Värm mjölken till 45 grader och häll den sedan över det torra. Nu gäller det att knåda bara precis tills degen går ihop. Ju mer du knådar desto luftigare blir ju brödet och nu vill vi ha platta kakor utan lufthål. Eller hur!
Rulla sedan ut degen i några långa korvar och låt den vila i kylskåpet i ungefär en halvtimma. Sätt ugnen på 180 grader! Börja baka ut korvarna till platta långa rektanglar, pensla med vatten och krydda med valfri krydd- och frötopping (ja det är lite segt och geggigt men använd välsmorda plåtar och bakblåtspapper så funkar det bättre). Forma bröden lite som du vill, och grädda dem sedan i 10–12 minuter tills de får vacker gyllenbrun färg.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Den lille rackaren eller alkoholens lov
next post
En långsamt bakad kryddrubbad viltstek med svampfräs och tryffeldoftande polentakräm

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt