Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Nudlar kräver sörpel!

by Anette Rosvall 2020/05/30
written by Anette Rosvall 2020/05/30
Skriv ut receptet
asiatiskt, recept, buljong, gomadressing, soppa
2,9K

Rör runt med pinnarna i skålen, dra upp nudlarna, skålen skall hållas ganska nära munnen och sedan slurpar du in nudlarna i munnen så att du samtidigt får i dig en massa god buljong och grönsaker. Det ska låta när man äter nudlar, så det krävs ett rejält sörpel!

I det här receptet fyller man på med kyckling, men det går lika bra med tofu, biff eller anka. Prova och du, glöm inte att surpla! Soppan är så frisk, len och ljuvlig och tinar upp den frusnaste av själar. Dessutom är den så nyttig att du sen med världens bästa samvete kan äta en smarrig dessert efteråt.

Anettes nudlesoppa

Det här behöver du:

½ riven solo vitlök
½ tsk riven ingefära
1 msk olja
2 ½ dl kycklingbuljong (Soppan på bilden är gjord med köttbuljong)
½ kycklingfilé (Soppan på bilden är gjord med entrecote)
½ strå citrongräs
50 g risnudlar (Soppan på bilden är gjord med udonnudlar)
2 ½ cm fint skuren purjolök
½ finskuren röd chili
1 stjärnanis

Marinad
lite riven ingefära
½ pressad vitlöksklyfta
2 msk sesamolja
salt och peppar

Gör så här:

Dekorera med färsk korriander, färska små plommontomater och sesamfrön Låt kycklingen marinera ett tag innan du sätter igång med soppan. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs vitlök och ingefära i den varma oljan och häll sedan på buljongen. Banka lite på citrongräset citrongräset och lägg även i det. Koka upp detta, dra sedan bort soppan från plattan och låt den stå och dra med locket på medan du steker kycklingfilén så att den får fin färg samt är helt genomstekt förstås. Låt kycklingfilén svalna en stund, under tiden silar du buljongen så att den blir helt klar, inget tjafs kvar. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningarna och låt dem hoppa ner i en rejäl soppskål. Värm upp buljongen igen, häll den över nudlarna i tallriken och garnera med purjo, chili, kyckling och till sist en lite koriander, champinjoner och lite sesamfrön på toppen. Voilà!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

asiatisktfredagsmysköttkycklingnudlarveggo
1 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Sött till sommarens desserter.
Nästa inlägg
fyll din brödstrut

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

1 comment

Gunnar 2012/10/31 - 19:11

Matkasse
Hej,
http://www.matkasse.com/
Jag har gjort en sida där jag samlat Sveriges alla matkassar. Gå gärna in och betygsätt de olika leverantörerna och kolla vilka som levererar till ditt postnummer.
//Gunnar

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt