Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Nudlar kräver sörpel!

by Anette Rosvall 2020/05/30
written by Anette Rosvall 2020/05/30
asiatiskt, recept, buljong, gomadressing, soppa
2,5K

Rör runt med pinnarna i skålen, dra upp nudlarna, skålen skall hållas ganska nära munnen och sedan slurpar du in nudlarna i munnen så att du samtidigt får i dig en massa god buljong och grönsaker. Det ska låta när man äter nudlar, så det krävs ett rejält sörpel!

I det här receptet fyller man på med kyckling, men det går lika bra med tofu, biff eller anka. Prova och du, glöm inte att surpla! Soppan är så frisk, len och ljuvlig och tinar upp den frusnaste av själar. Dessutom är den så nyttig att du sen med världens bästa samvete kan äta en smarrig dessert efteråt.

Anettes nudlesoppa

Det här behöver du:

½ riven solo vitlök
½ tsk riven ingefära
1 msk olja
2 ½ dl kycklingbuljong (Soppan på bilden är gjord med köttbuljong)
½ kycklingfilé (Soppan på bilden är gjord med entrecote)
½ strå citrongräs
50 g risnudlar (Soppan på bilden är gjord med udonnudlar)
2 ½ cm fint skuren purjolök
½ finskuren röd chili
1 stjärnanis

Marinad
lite riven ingefära
½ pressad vitlöksklyfta
2 msk sesamolja
salt och peppar

Gör så här:

Dekorera med färsk korriander, färska små plommontomater och sesamfrön Låt kycklingen marinera ett tag innan du sätter igång med soppan. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs vitlök och ingefära i den varma oljan och häll sedan på buljongen. Banka lite på citrongräset citrongräset och lägg även i det. Koka upp detta, dra sedan bort soppan från plattan och låt den stå och dra med locket på medan du steker kycklingfilén så att den får fin färg samt är helt genomstekt förstås. Låt kycklingfilén svalna en stund, under tiden silar du buljongen så att den blir helt klar, inget tjafs kvar. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningarna och låt dem hoppa ner i en rejäl soppskål. Värm upp buljongen igen, häll den över nudlarna i tallriken och garnera med purjo, chili, kyckling och till sist en lite koriander, champinjoner och lite sesamfrön på toppen. Voilà!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

asiatisktfredagsmysköttkycklingnudlarveggo
1 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Sött till sommarens desserter.
next post
fyll din brödstrut

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

1 comment

Gunnar 2012/10/31 - 19:11

Matkasse
Hej,
http://www.matkasse.com/
Jag har gjort en sida där jag samlat Sveriges alla matkassar. Gå gärna in och betygsätt de olika leverantörerna och kolla vilka som levererar till ditt postnummer.
//Gunnar

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt