Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Nudlar kräver sörpel!

by Anette Rosvall 2020/05/30
written by Anette Rosvall 2020/05/30
Skriv ut receptet
asiatiskt, recept, buljong, gomadressing, soppa
3,7K

Rör runt med pinnarna i skålen, dra upp nudlarna, skålen skall hållas ganska nära munnen och sedan slurpar du in nudlarna i munnen så att du samtidigt får i dig en massa god buljong och grönsaker. Det ska låta när man äter nudlar, så det krävs ett rejält sörpel!

I det här receptet fyller man på med kyckling, men det går lika bra med tofu, biff eller anka. Prova och du, glöm inte att surpla! Soppan är så frisk, len och ljuvlig och tinar upp den frusnaste av själar. Dessutom är den så nyttig att du sen med världens bästa samvete kan äta en smarrig dessert efteråt.

Anettes nudlesoppa

Det här behöver du:

½ riven solo vitlök
½ tsk riven ingefära
1 msk olja
2 ½ dl kycklingbuljong (Soppan på bilden är gjord med köttbuljong)
½ kycklingfilé (Soppan på bilden är gjord med entrecote)
½ strå citrongräs
50 g risnudlar (Soppan på bilden är gjord med udonnudlar)
2 ½ cm fint skuren purjolök
½ finskuren röd chili
1 stjärnanis

Marinad
lite riven ingefära
½ pressad vitlöksklyfta
2 msk sesamolja
salt och peppar

Gör så här:

Dekorera med färsk korriander, färska små plommontomater och sesamfrön Låt kycklingen marinera ett tag innan du sätter igång med soppan. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs vitlök och ingefära i den varma oljan och häll sedan på buljongen. Banka lite på citrongräset citrongräset och lägg även i det. Koka upp detta, dra sedan bort soppan från plattan och låt den stå och dra med locket på medan du steker kycklingfilén så att den får fin färg samt är helt genomstekt förstås. Låt kycklingfilén svalna en stund, under tiden silar du buljongen så att den blir helt klar, inget tjafs kvar. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningarna och låt dem hoppa ner i en rejäl soppskål. Värm upp buljongen igen, häll den över nudlarna i tallriken och garnera med purjo, chili, kyckling och till sist en lite koriander, champinjoner och lite sesamfrön på toppen. Voilà!

asiatisktfredagsmysköttkycklingnudlarveggo
1 comment 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Sött till sommarens desserter.
Nästa inlägg
fyll din brödstrut

Du borde verkligen prova det här också!

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Vaska inte kaffet! Nej gör istället Islatte istället

2025/06/23

Nu kommer värmen snart dags för fläder, rabarber...

2025/06/17

Kan inte få nog av svalkande soppor –...

2025/06/16

1 comment

Gunnar 2012/10/31 - 19:11

Matkasse
Hej,
http://www.matkasse.com/
Jag har gjort en sida där jag samlat Sveriges alla matkassar. Gå gärna in och betygsätt de olika leverantörerna och kolla vilka som levererar till ditt postnummer.
//Gunnar

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!