Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Äppelkaka med butterscotch creamcheese.

by Anette Rosvall 2020/06/22
written by Anette Rosvall 2020/06/22
apple, Anette Rosvall, magnolia bakery, new york, layercake
1,4K

Bageriet Magnolia i New York är känt för att Carrie från SATC handlade sina cupcakes där. Deras kokbok är välanvänd och jag översatte den. Här är är därför min variant på deras ”Layer Applecake with Butterscotchcreamcheese”. Eller som vi säger på svenska äppelkaka i lager med kola frosting. En fluffig, gyllene kaka med bitar av syrliga äpplen och en krämig och kolasmakande söt topping.

Applecake with Butterscotchcreamcheese

Det här behöver du:

Kakan:
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
225 g osaltat smör (rumstempererat)
4 ¾ dl socker
5 stora ägg
2,5 dl mjölk
1,5 tsk vaniljextrakt
8 dl grovt hackade syrliga äpplen

Butterscotch Cream Cheese-Frosting

Kombinationen av syrlighet hos en glasyr med philadelphiaost tillsammans en söt kolasmak ger en underbar smak.Receptet räcker till en tårta med två eller tre lager.

450 g philadelphiaost rumstempererad och skuren i små bitar
6 msk smör (rumstempererat)
2 ½ dl farinsocker
2 msk lönnsirap
2 tsk vaniljsocker

 

Gör så här:

Gör kakan så här:
Sätt ugnen på 160 grader. Smöra och bröa två stycken springformar (22 cm i diameter). Lägg gärna bakplåtspapper i botten på formarna så går det lättare att få ur kakan hel när den är klar. Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ den åt sidan. Vispa smöret så att det blir mjukt och smidigt, tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills det blir fluffigt och ljust (cirka tre minuter med elvisp). Tillsätt även äggen ett i taget, vispa ordentligt emellan.

Häll sedan torra ingredienserna i smeten i omgångar tillsammans med mjölk och vanilj. Rör om ordentligt men inte för länge för att behålla fluffet i smeten. Skrapa lite i botten så att alla ingredienser är helt uppblandade. Vänd till sist ner äppelbitarna och dela sedan upp smeten mellan de två kakformarna. Grädda dem i 40–45 minuter eller tills bakstickan är torr när du tar ut den.

Låt kakorna svalna helt innan du lägger på glasyren eller topping. Som du gör så här:
Vispa philadelphiaost, vanilj och smör i en stor skål i ungefär tre till fem minuter med elvisp. Tillsätt socker, sirap och vanilj i omgångar tills du har fått en smidig och krämig glasyr. Lägg plastfolie över och låt stå i kylskåp i cirka en timme (men helst inte längre) för att få rätt konsistens innan du använder den.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Drick Chenin!
next post
Hummingbirdcake från Magnolia!

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt