Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Hummingbirdcake från Magnolia!

by Anette Rosvall 2020/06/23
written by Anette Rosvall 2020/06/23
Skriv ut receptet
Recept, Anette Rosvall, Hummingbird, Magnolia Bakery
2,K

Det här är en variant på morotskaka, bara lite saftigare och med mer smak.  Receptet är min variant på Magnolia Bakerys populära kaka, och du hittar det i min bok om det berömda New York-baserade caféet och bageriet.

Prova den, du kommer inte ångra det!

Smaklig spis!

Magnolia Bakerys Hummingbird cake

Det här behöver du:

Kaka
7 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4,5 dl strösocker
3,5 dl vegetabilisk olja
3 stora ägg
1,5 tsk vaniljsocker
4,5 dl mosade bananer
225 gram krossad ananas (utan spad)
2 dl hackade pekannötter (eller valnötter)

Cream Cheese topping enligt recept här!

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 160 grader och smöra och mjöla två springformar (22 cm i diameter) Lagg gärna bakplåtspapper i botten på formarna så går det lättare att få ur kakorna hela. Sikta alla torra ingredienser i en skål och ställ åt sidan. Vispa sedan socker och olja i ungefär tre minuter. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan omgångarna, tillsätt sedan torrvarorna och vispa tills smeten är helt slät och fördela den sedan i de två formarna. Låt det grädda i 40-50 minuter eller tills kakorna är torra i mitten. Låt dem svalna helt medan du gör Cream Cheese topping enligt receptet ovan och sedan smetar in hela kakan med den och dekorerar snyggt och hjärtligt.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Äppelkaka med butterscotch creamcheese.
Nästa inlägg
Côte du Rhône till grill…

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt