Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Avocadoglass & cookie till fruntimmer nr 2

by Anette Rosvall 2020/07/19
written by Anette Rosvall 2020/07/19
Skriv ut receptet
1,4K

Till fruntimmer nummer två – Sara bjuder jag på Jordnötssandwich med Avocadoglass. Det är en lite syrlig, ljusgrön och alldeles silkeslen glass, som får bo mellan knapriga jordnötsdoftande kex. Det är som en lyxigare variant utav GB sandwichen, en mycket lyxigare variant 😉

Jordnötssandwich med Avocadoglass

Det här behöver du:

Glassen
3 st avocado
5 dl mezeyoghurt
2 dl socker
0,5 dl vit sirap
o,5 dl limesaft
skalet från en lime
2 msk mörk rom

Peanutbutter cookies
16-18 stycken
3 dl vetemjöl
1 krm bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
120 gram rumstempererat smör
2,5 dl crunchy jordnötssmör
2 dl socker
1 dl farinsocker
1 stort ägg (rumstempererat)
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 dl vita chokladknappar

Gör så här:

Mixa alla ingredienser till en slät puré som du låter gå i en glassmaskin i cirka 20 minuter eller tills den blivit fast. Lägg i en frysvänlig bunke med lock och frys ner i minst 2 timmar (glassen håller i 2 veckor) Ta fram en 10 minuter innan du skall servera den.

Sätt ugnen på 180 grader. Sikta alla torra ingredienser i en skål och ställ den åt sidan medan du vispar smör och jordnötssmör fluffigt i 3 minuter med elvisp. Tillsätt båda sorterna socker samt ägget, vispa vidare. Sedan skall mjölk, ägg och torrvarorna i. När smeten är välblandad så vänder du ner chokladknapparna. Lägg sedan golfbollsstora klickar av smeten på ett black med bakplåtspapper. Baka av dem i cirka 12-15 minuter, de ska vara lite fuktiga när du tar ut dem, men de torkar upp och blir bara härligt sega när de svalnat.

Montering
Lägg en rejäl klick glass mellan två stycken kakor, servera som en sandwich!

 

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Kriek Cherry-Berry Tart till fruntimmer nummer 1
Nästa inlägg
Hallon- och gräddpaj till fruntimmer nr 3

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt