Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Italiensk bröllopssoppa

by Anette Rosvall 2020/08/11
written by Anette Rosvall 2020/08/11
4,3K

Häromkvällen var jag på kräftskiva och hittade en vansinnigt vacker och romantisk lada. Om jag någonsin ska gifta mig igen så är det där! Självklart börjar matnörden i mig fundera på vad som skulle serveras på festen. Jag kom och tänka på ett recept på Italiensk bröllopssoppa med frikadeller och stjärnpasta som jag gjorde till Svenskt kött för ett tag sedan. Vad jag har förstått så är det en italiensk tradition att brudens föräldrar bjuder sina blivande släktingar på en god och närande soppa. Varför inte prova denna smarriga soppa som innehåller både kalvfrikadeller och tjusig stjärnpasta. Sedan är det bara att hoppas på det bästa?!

Italiensk bröllopssoppa med frikadeller och stjärnpasta

Det här behöver du:

Kalvfrikadeller
250 gram kalvfärs
250 gram fläskfärs
1 gul lök, riven
2 vitlöksklyftor, rivna
1 msk italiensk örtkrydda
1 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl vitt, torrt bröd utan kanter
1 dl fint riven parmesanost
salt
svartpeppar

Soppa
1 liter klar kycklingbuljong
1 gul lök, fint hackad
1 vitlöksklyfta, fint hackad
400 gram bladspenat, färsk
200 gram stjärnpasta Kolla noga hur mkt!
minst 100 gram grovt riven parmesanost
1 citron, grillad eller stekt - saften från
salt
svartpeppar

olja och smör

Gör så här:

Börja med att göra dina frickisar. Lägg brödbitar i en skål, häll på grädde, de två olika löksorterna, salt och peppar och låt stå och dra i cirka 15 minuter. När brödet sugit upp grädden är det dags att blanda ner färs, ägg och ost. Blanda ihop till en smet och rulla sedan fina bollar av denna. Lägg åt sidan.

Nu till soppan. Tag fram en rejäl kastrull, ner med en klick smör samt en skvätt olja. Börja med att steka citronen tills det doftar solmoget, lägg den sedan åt sidan ett tag. Ner med lök och vitlök och låt dem svettas ett tag. Häll på kycklingbuljongen och låt frikadellerna koka i cirka 5 minuter, nu skall även stjärnpastan dyka ner i buljongen. När det har gått ytterligare cirka 4 minuter är det dags att kika om de två är färdiglagade. Om frikadellerna och pastan är färdigkokta pressar du i citronsaften, slänger ner spenaten, smakar av med salt och peppar och allra sist river du rejält med parmesanost på. Servera soppan het och hoppas på det bästa 😉

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
En klassisk bakewell
next post
Lamm, kål och en stor portion kärlek!

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt