Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Banana fosters cakes med rom!

by Anette Rosvall 2020/09/20
written by Anette Rosvall 2020/09/20
836

Har förstått att bananbröd är extremt hett just nu. Jag har har ett riktigt bra recept på lut, men tänker att jag allra först vill puffa för denna lilla underbara goding. För i den ingår rom och det är ju så trevligt. Banana Foster är Västindiens mest flamboyanta dessert. Den är snygg, den är god, lite lagom knäpp och ja, du får ju flambera. Jag tycker ju att flambera och sabrera är två ting som sätter riktig sprätt på tillvaron så sätt nu fart nu och baka, så får du elda sen. Ja just det vi ju först börja med tips på själva romen, här är två av mina favoriter

  • Plantation Trinidad 8 Years , 2008 #87333
  • Diplomático Selección De Familia #81345

Banana Foster Cakes

Det här behöver du:

25 gram smör
1 dl mörk sirap
5 msk mörk rom
3 hårda men mogna bananer
1 dl grädde
3 stora ägg (rumstempererade)
1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker)
4 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk kanel
1 limefrukt, skal och saft

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader placera 10 muffinsformar med hög kan i ett muffinsbleck. Smält hälften av smöret, tillsätt hälften av sirapen, och hälften av romen. När denna goda sås bubblar är det klar, ställ åt sidan och låt svalna en smula innan du fördelar såsen mellan formarna.

Skiva bananerna och fördela även dessa rättvist mellan muffinsformarna. Vispa sedan ihop resten av ingredienserna till en tjock smet som även den klickas ner rättvist i formarna. Nu ska alltihopa in i ugnen och gå där i cirka 35-40 minuter.

När det är färdiggräddat vänder du upp och ner på muffinsarna och ställer dem på fat eller portionsformar. Nu är det dags att flambera. Dutta över resten av romen och snabbt som attan sätter du fyr på härligheten det blir en snabb låga som gör att sockret och bananerna blir lite lätt karameliserade. Mums tillsammans med en liten kula vaniljglass om man vill!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
1 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Bakar surdegsbröd
next post
Sommarminnen och beställningssortimentet!

You may also like

Du måste prova att baka Monikas limpa!

2023/04/01

Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad...

2023/03/31

Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans...

2023/03/29

Riesling kommer i massor av olika färger och...

2023/03/27

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/26

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

1 comment

Markus Femling 2020/09/20 - 22:02

Oj, låter ju hur gott som helst. Enda problemet är att rommen alltid tar slut här hemma.

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Du måste prova att baka Monikas limpa!

    2023/04/01
  • Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad och ett smackedäng rödpang

    2023/03/31
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans Pascha i påsk.

    2023/03/29
  • Riesling kommer i massor av olika färger och smaker.

    2023/03/27

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt