Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

En kladdkaka i 3 våningar, värdig både bröllop och jubileumsfest.

by Anette Rosvall 2020/11/15
written by Anette Rosvall 2020/11/15
1,K

Jag lovade ju kladdkaka i dagarna sju. Här kommer den sista och kanske den allra tjusigaste. En i tre våningar som är värdig både bröllop och jubileumsfest. Och om det är någon som tycker att kladdkakan är en vardaglig tingest som inte är värd att serveras på fest och bröllop! Då kan jag direkt säga att ni har helt fel, kladdkakan är som gjord för kalas! För den innehåller ju exakt det man gillar den är kladdig, söt, mäktig och vacker? Det gör att när alla gäster ätit sig nöjda kommer det ändå att finnas en bit kvar… som du kan smaska på när du plockat undan och diskat klart.

Trevåningskladdkaka med vit chocklad- och kolatopping.

Det här behöver du:

Kakan
400 g smör
400 g mörk blockchoklad
3 ½ dl socker
1 2/3 dl starkt kaffe
7 ägg

vit chocklad- och kolatopping.
2 dl vispgrädde
1 dl vit sirap
300 gram vita chokladknappar
200 gram philadelfiaost

Prydnadsblommor och -djur att dekorera med

 

Gör så här:

Till kakan på bilden gjorde jag en dubbel sats. Hälften hällde jag i en stor form och hälften delades upp i en liten och en mellanstor form. Men som alltid är det bäst att börja med att sätta på ugnen. 175 grader, tack! Sedan är det dags att smälta smöret innan du bryter ner chokladen och låter bitarna smälta de med. Lös upp sockret i en mugg genom att hälla i det heta kaffet och röra om. Blanda sedan ihop smörchokladen med sockerkaffet innan du vispar äggen och rör ner dem i smeten. Så där ja! Nu pytsar du ner allt detta goda i formarna och skjutsar in dem i ugnen i 65 minuter.

Nu är det så här, att den här lilla rackaren till kladdkaka blir som allra mumsigast om den får stå ett par dagar. Så låt den göra det. Du kan med andra ord lugnt bygga din bröllopstårta i god tid innan du håller på att bryta samman av nervositet och passion. Glöm dock inte att du också ska röra ihop den fantastiska toppingen och dekorera kakan innan du traskar fram till altaret!

Så här gör du toppingen: Sjud grädden och sirapen i en kastrull innan du häller den heta vätskan över chokladknapparna (som du så klart lagt i en skål). Rör runt tills varenda knapp har smält. Sedan ska alltihop svalna en stund innan du vispar ner philadelfiaosten. Låt toppingen kallna och stelna i kylskåpet. Trava kakorna på varandra i valfri ordning. (Vi rekommenderar dock att du börjar med den största och slutar med den minsta.) Spritsa eller bred toppingen över kakan innan du dekorerar den med valfria blommor och djur. Leve kärleken! Och kladdkakan förstås.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Bearnaise battle – en landskamp i sås
next post
Rosa semifreddo med karamelliserade hasselnötter och rostad vit choklad.

You may also like

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Något av det mysigaste jag vet…

2023/02/23

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10
  • Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

    2023/03/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt