Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Mina dryckestips till Magasin TARAs läckra påskbuffé.

by Anette Rosvall 2021/03/28
written by Anette Rosvall 2021/03/28
1,5K

Till Taras läckra påsk buffé har jag i vanlig ordning fått ansvaret för se till att alla har något att hälla i glaset. Eftersom smaken är som baken består tipsen av lite av varje men tro mig varenda flaska passar maten som en smäck.

Vi startar med en modern alkoholfri dryck som är gjord av grönt te. Copenhagen Sparkling Tea Blå #1921 149kr smakar och doftar av jasminblom, citrus och örter.

Matjessill med ägg, picklad lök och brynt smör låter helt makalöst gott. Det självklara är ju en öl men prova istället ett kraftigare rosévin eller varför inte en underbar ekad och smörig chardonnay från självaste Charles Smith för att sätta sprätt på våren Substance Chardonnay #79566 för 179kr bjuder förutom smör och ek på gul härlig mogen persika en fin syra och mineralitet.

Till de små fina tarteletterna med vaktelägg och även den Lättlagad laxcheesecake vill jag bjuda på friska, fräscha vita vinet Gérard Bertrand Picpoul de Pinet, 2019 #79175 för 109kr Picpoul är en vanlig druva i trakterna kring Languedoc som bjuder på härlig frukt med toner av citrusfrukt, melon, vita blommor och mogna aprikoser. Eller så provar du Ventoz Alvarinho en vacker vårblommig box men lätt, fruktigt vitt vin med toner av vita blommor, persika örter och citrus #6052 för 199kr.

Bröd, potatissallad och salsarostad lax i ugn med rostad sparris har lite fylligare smaker som absolut kan klara av både det vita från Charles Smith men också ett lättare rött som t ex Punt Road Gamay #92286 för 179kr som är ett klunkvänligt, jordgubbsdoftande mjukt rödvin med en skön örtighet i avslutet.

Till desserter med choklad och nötter passar det alldeles utmärkt med Don PX1990. Det är en söt, simmig typ av sherry som smakar katrinplommon, kaffe och mörkt muscovadosocker. Eller så provar man det allra nyaste i ölväg. Som ofta smakar och doftar exakt vad de heter: Almond Walnut Vanilla Caramel Cake från Brewski #35421 för 58,90.

  • Ventoz Alvarinho #6052
  • Sparkling Tea Blå #1921
  • Don PX1990 #76180
  • Punt Road Gamay #92286
  • Gérard Bertrand Picpoul de Pinet #79175
  • Substance Chardonnay #79566
  • Almond Walnut Vanilla Caramel Cake från Brewski #35421
0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Har du funderat på påskmaten än? Vad sägs om ytterfilé på lamm med ett gott rött från Penedes
Nästa inlägg
Äppeltartlett med rostad choklad

Du borde verkligen prova det här också!

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Del 3 – min krabbpasta mumsfilibabba

2025/10/10

Nu är det snart Oktoberfest. Det betyder öl...

2025/09/19

Ni som missade fläderblommorna… nu finns bären redo

2025/09/17

Mont d’Or – en ost för höstens och...

2025/09/12

Chai te med saffran för att det bara...

2025/09/08

Hemodlat, grillat och galet gott. Här är mina...

2025/08/01

Alkoholfritt på bordet!

2025/07/23

Jag gjorde Carne Asada tacos med smarriga tillbehör....

2025/07/22

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!