Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Äppeltartlett med rostad choklad

by Anette Rosvall 2021/03/29
written by Anette Rosvall 2021/03/29
882

För att öka mitt doftbibliotek luktar jag på nästan allt och jag kan utan att överdriva säga att äpplen från Sverige har en sällsynt god doft. Det är en enorm skillnad att sniffa på den tjusiga blanka frukten som rest långt i sina kartonger jämfört med de oftast lite skruffigare svenska äpplena. Men vet du! trots att utländska äpplen oftast är vackrare i både färg och form så väljer jag utan att tveka de svenska alla gånger. För det är inte bara doften som skiljer för även smaken är faktiskt oftast bättre och mer komplex. Dessutom är det ju bra för miljön att frukten inte rest så långt… ja bara win-win liksom!

Så köp ett gäng svenska och gör till exempel den här tartletten med tunt skivad frukt och rostad vit choklad. Servera som den är eller med en klick god, gräddig vaniljglass. Om du vill ha något extra smaskigt i glaset till så skulle jag vilja föreslå en liten skvätt Brännland Iscider Nr 76345.

Äppeltartlett med rostad vit choklad.

Portioner: 8-10

Det här behöver du:

4 st Smördegs, plattor
2 st Äpplen, i tunna skivor
25 gram mandelmassa i tunna skivor
1 ägg, uppvispat
½ st Citron, saften av
100 gram vit choklad

Gör så här:

Börja med att dela dina smördegsplattor i fyrkanter kavla dem lite granna och vik upp en kant som
du naggar lite granna med en gaffel. Lägg dem nu på en bakplåt med papper, pensla hela plattan
med det uppvispade ägget.

Skala och skär äpplet i väldigt tunna rundlar, skär även mandelmassan i tunna skivor. Lägg en
äppelskiva på varje smördegsfyrkant. Placera sedan en skiva mandelmassa ovanpå, och till sist en
skiva äpple överst. Riv nu vit choklad grovt över tartletterna och baka sedan av det hela i 180
grader i cirka 15 minuter. Kolla väldigt noga så att ingenting blir bränt och trist. Tag ut dina tartletter
när de är gyllenbruna och frasiga, servare eventuellt med en kula vaniljglass.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Mina dryckestips till Magasin TARAs läckra påskbuffé.
next post
Den vackraste vårdrinken en granite med rosa gin

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt