Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Rökig svampbuljong med fläskdumplings & gomadressing

by Anette Rosvall 2021/04/22
written by Anette Rosvall 2021/04/22
asiatiskt, recept, buljong, gomadressing, soppa
2,9K

Att bjuda någon på en rykande buljong kan vara det optimala sättet att visa omtanke. Här får din matgäst även goda degknyten med smaskig fläskfyllning och en härlig gomadressing för att ytterligare öka njutningen. Det är lite som en variant på den populära ramen, fast med dumplings istället för nudlar. MUMS!

Rökig svampbuljong med fläskdumplings & gomadressing

Det här behöver du:

Rökig svampbuljong + fyllning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 gr svamp
100 gram karré - i bitar
1-2 rökta chilifrukter
2 liter kraftig buljong
olivolja
sherryvinäger
salt
svartpeppar

Goma dressing
3 msk risvinäger
2 msk soya
1 tsk socker
4 msk sesamolja
50 gram rostade sesamfrön
salt
citronsaft

Dumplings
Wontondeg - finns i asiatiska matbutiker -
köttblandningen från ovan
max 1 msk fisksås
1 msk sesamolja

Till servering:
Det gröna från sticklöken
rostade sesamfrön

Gör så här:

Finhacka lök, vitlök, svamp och karré och fräs sedan bitarna tillsammans i smör och olja tills allt blivit mjukt och följsamt. Häll på buljongen och låt koka tills karrén är trådig och sönderkokt, det tar minst 2 timmar. Sila av den buljongen som är kvar smaka av den med sherryvinäger salt och peppar och ställ åt sidan ett tag. När köttröran har svalnat så skall det blir fyllning till dina dumplings.

Innan du kokar dina knyten så gör din dressing. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna, mixa dem sedan till en grov puré i din mortel. Blanda sedan ihop alla ingredienser till en dressing. Smaka av med salt och lite citronsaft

Hacka eller mixa alla ingredienser till fyllningen fint, väldigt fint. Blanda med fisksås och sesamolja tills du har en smakfull gegga. Då är det dags att fylla dina knyten. Lägg en liten klick fyllning på mitten av wontondegen, pensla med vatten och vik sedan ihop till snygga knyten. Dessa skall nu ångkokas. Har du en dumplingkokare så använd den, annars går det med ett durkslag med ett oljat eller vaxat bakplåtspapper i. Koka dem i cirkus 5 minuter tills degen blivit lite genomskinlig. Lägg några dumplings i en skål, häll på lite buljong och sedan dekorerar du med goma dressing, finhackad sticklök och rostade sesamfrön. Ät och njut!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Var rädd om ogräset
next post
Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt