Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Fylld schnitzel, grillad citron och färskpotatis… ja också lite smör också.

by Anette Rosvall 2021/07/31
written by Anette Rosvall 2021/07/31
Skriv ut receptet
719

Tänk sist jag sa Schweiz helt rätt så fick jag en puss för att personen jag pratade blev så glad att jag uttalade det rätt. Ord, meningar och uttryck är viktiga för mig också men ibland går det lite fort och jag stavar som en kratta. Den här schnitzeln kräver att man håller tungan i rätt i mun. För det är en massa sch-ljud både här och där. Men den är så nedrans god så att det är värt det. Jag fyller den nämligen med lagrad ost som smälter och en kallrökt lite seg skinka med mycket smak. Serverar med frasig ugnspotatis, mushy peas (alltså mosade ärtor med mintsmak en brittisk magnifik skapelse) samt ett vispat smör från himmelen med parmesan, grillad citron och kapris.

Visst låter det gott? Vill du ha något i glaset så fungerar alla de tre vita jag tipsade om häromdagen alldeles utmärkt. Men en klassisk kombination är vitt vin gjort på druvan Grüner Veltliener. Så därför föreslår jag dessa tre:

Leth Grüner Veltliner Familien Reserve
Rabl Ried Käferberg Grüner Veltliner
Groiss Grüner Veltliner Weinviertel

Schnitzel med mushy peas och gott smör

Det här behöver du:

800 gram kalv innanlår i fyra skivor 4 tunna skivor, kallrökt skinka 80 gram lagrad ost 2 dl vetemjöl salt och svartpeppar 4 -6 dl pankoströ (går bra med vanligt ströbröd också) 3 äggulor neutral olja och en rejäl klick smör Vispat smör från himmelen med parmesan, grillad citron och kapris. 100 gram rumsvarmt smör 0,5 dl fint riven parmesanost 30 gram kapris skalet från en halv citron ev lite citronsaft salt och peppar från kvarnen Mushy peas 4 dl gröna ärtor ett par kvistar färsk mynta, bara bladen 2 msk smör saft och skal från en halv citron salt och svartpeppar från kvarnen

Gör så här:

Banka ut ditt kött tunt det skall helst vara cirkus 8 mm tjock. Lägg ost på ost på varje köttskiva och skinka på en av dem. Sätt ihop köttskivorna med tandpetare och lägg det åt sidan. Häll upp mjöl, pankoströ i en samt äggulor (vispade med en matsked kallt vatten) i varsin tallrik. Salta och peppra i mjölet och blanda det ordentligt. Vänd nu köttskivorna först i mjöl, sedan i ägg och tills sist i pankoströ. Låt dem ligga och torka till sig lite granna medan du ser till att stekpannan blir redo Låt pannan bli medelvarm och häll en rejäl skvätt olja däri, stek schnitzlarna nästan klara och låt sedan smöret smälta i pannan. Ös schnitzlarna med smör så de blir gyllenbruna och så de får en god smak. När de är klara serverar du dem med frasig ugnsbakad potatis, mushy peas och det vispade smöret. Smöret gör du på detta vis: Vispa smöret fluffigt och blanda sedan ner alla ingredienser smaka av med salt och svartpeppar och ställ sedan skålen med smör i kylskåpet så att det stelnar till sig lite granna. Ärtorna är plättlätta att göra, ärm alla ingredienser i en kastrull, smaka av och mixa till en grov röra.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Öppna en pava rött, grillviner till sommarens ljumma kvällar
Nästa inlägg
En grillad kyckling räcker till så mycket.

Du borde verkligen prova det här också!

Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag....

2023/06/04

Ännu mera pesto – men denna gång med...

2023/05/30

Den lenaste soppan du kan tänka dig görs...

2023/05/29

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Rabarber, rabarber, rabarber och lite mangold

2023/05/13

Bra tips för tunnskivat på grillen!

2023/05/10

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag. Jordgubbar gör jobbet!

    2023/06/04
  • The only pain i need is Cham-pajn – men Spumpante, Prosecco och Franciacorta funkar också ibland!

    2023/06/02
  • Ännu mera pesto – men denna gång med ärtor

    2023/05/30
  • Kvinnlig färgring och rosa bubblor!

    2023/05/29
  • Den lenaste soppan du kan tänka dig görs på blomkål.

    2023/05/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär bär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt